ONS TEAM

Ons team van gekwalificeerde en ervaren verslavingsconsulenten en herstelassistenten voor ons revalidatiecentrum en geestelijke gezondheidskliniek.

Morgane

Directeur

BA & M.A. Sciences Economics [ULB – UGent]
Major Psychology [UCT]
BSocSc Hons Psychology [UCT]
PGDip Addiction Care Candidate (UCT)

Morgane heeft haar portie verslaving gezien. Ze overwon meerdere gewoontes, zoals een alcoholstoornis, een eetstoornis en een intimiteitsstoornis.
Omdat ze in haar thuisland (België) niet met haar verslavingen naar buiten wilde komen, zocht ze hulp in Zuid-Afrikaanse revalidatieklinieken.
Tegenwoordig is het haar missie om mensen over de hele wereld met een verslaving te helpen.

Vincent

Directeur

Vincent is een herstellende verslaafde die drugsmisbruik heeft overwonnen en een leven van ellende en disfunctie heeft achtergelaten, om vervolgens over te stappen naar een leven van herstel.
Nu wil hij zijn nieuwe kijk op het leven en de wereld delen, en helpen bij het re-integreren van lijdende verslaafden/alcoholisten in een nieuwe manier van leven. Zijn herstel heeft Vincent een tweede kans in het leven gegeven en hij neemt dit niet als vanzelfsprekend aan.

Cindy

Huis manager

In 2013 kwam ik in herstel nadat ik het einde van mijn weg bereikt had met alcohol en drugs.
Omdat ik aan het herstellen ben, heb ik een tweede kans in het leven gekregen; een geschenk dat ik zo graag wilde. Werken in het 12 Stappenprogramma heeft me geleerd weer te leven, en terug te geven, door de nog lijdende verslaafde te helpen. Ik heb een sponsor en sponsees die mij verantwoordelijk houden voor wat er vandaag gebeurd.
De ervaring die ik heb opgedaan in herstel, gaven me een uniek perspectief om degenen die nieuw zijn in het proces te helpen.
Door als huismanager te werken krijg ik de kans om mijn passie na te streven.

Marie

Huis manager

Mijn herstelreis begon in 2019 toen ik me realiseerde dat mijn leven onbeheersbaar was geworden door het gebruik van drugs en alcohol.
Met de hulp van de 12 Stappen vond ik een nieuwe manier van leven. Ik ben enorm dankbaar dat ik een tweede kans heb gekregen. Daarom wil ik anderen helpen hun nieuwe manier van leven te vinden.
Omdat ik zelf een behandeling heb ondergaan, heb ik veel levenservaring opgedaan. Dat noem ik graag de “Universiteit van het Leven”. Elke dag is nog steeds een leerervaring, maar zo blijven we groeien als persoon. Ik ben dankbaar voor elke nieuwe kans en om nieuwe dingen te kunnen leren.
Werken als Huismanager in Liberty Home is een droom die uitkomt.

Dr Imraan Tayob

Psychiater

Dr. Imraan Tayob voltooide aanvankelijk een handelsdiploma aan de Universiteit van Kaapstad. Na een periode gewerkt te hebben in merkmarketing in Londen, keerde hij terug naar Zuid-Afrika om Geneeskunde te studeren aan de Nelson Mandela School of Medicine aan de Universiteit van KwaZulu-Natal. Na het afronden van zijn medische stage en gemeenschapsdienst respectievelijk in het Victoria Hospital in Kaapstad en het Prince Mshiyeni Memorial Hospital in Durban, werd hij opgeleid tot specialist-psychiater tussen de Groote Schuur- en Valkenberg-ziekenhuizen. Momenteel heeft hij een gezamenlijke functie als hoofd van de psychiatrische afdeling in een districtsziekenhuis in Kaapstad en een academische functie bij de afdeling Psychiatrie aan de Universiteit van Kaapstad. Hij maakt deel uit van het opleidingscomité van de universitaire registrars en is betrokken bij het onderwijzen en trainen van psychiaters in opleiding. Hij is lid van de commissie van de Western Cape Subgroep van de South African Society of Psychiatrists (SASOP), evenals van het SASOP-comité voor beginnende psychiaters. Hij heeft interesse in Algemene Volwassenenpsychiatrie en Verslavingspsychiatrie, waarin hij op deeltijdbasis werkzaam is in een privépraktijk.

verslavingsconsulenten

Melissa

Counsellor

Ik heb mijn deel aan trauma gehad en begrijp de reis van Verslaving en Herstel. Door mensen te bestuderen tijdens mijn studie Psychologie kan ik mijn passie volgen om anderen te helpen hun weg te vinden naar een vervuld leven. Om een vervuld leven te ervaren, is het het beste om door de angst voor actie te breken. Ik ben hier om je te ondersteunen op jouw reis.

Alex

Counsellor

Alex is een herstellende alcoholist en gokverslaafde die in Kaapstad is gebleven na zijn vertrek uit het VK om aan zijn herstel te werken. Hij begon zijn reis in de richting van counseling nadat hij het geschenk van nuchterheid had ontvangen en een doel vond in het doorgeven van dat geschenk.

Counseling in verschillende contexten, zowel binnen als buiten de verslaving, is een reis die hem blijft belonen, verrassen en uitdagen. Het studeren van counseling, eerst bij SACAP en vervolgens met een specialisatie in verslaving aan de UCT, heeft hem uitgerust met de tools en kennis om zijn doel te bereiken: mensen helpen genezen van hun worstelingen met en zonder verslaving.

Felix

Vrijwillige Counselor

BSc Humanistic Counselling

Felix heeft sinds zijn tienerjaren te kampen gehad met een gokverslaving. Na talloze pogingen om van het gokken af te blijven, vond hij altijd zijn weg terug naar die destructieve levensstijl. Jaren later voegde hij drugs en alcohol toe aan de mix en was volledig verloren. Hij had geen enkele richting en niets werkte, totdat hij uiteindelijk besloot zich over te geven aan het feit dat hij in alle opzichten een verslaafde was en dat hij het probleem was, niet het gokken of het gebruik van middelen. Felix gelooft echt in het 12-stappenprogramma, omdat het het enige is dat voor hem heeft gewerkt en blijft werken. Felix is opnieuw begonnen met zijn studie om counselor te worden hier in Zuid-Afrika bij SACAP. De dagen van werken in Londen in de financiële wereld zijn verleden tijd; Felix gelooft dat zijn roeping in het leven nu is om anderen te helpen, net zoals hijzelf, om een leven te creëren zonder verslaving en destructie.

Ashley

Recovery Assistant

Na jaren van middelenmisbruik vond ik herstel met behulp van het 12-stappenprogramma en de fellowship. Door dit proces is mijn leven enorm veranderd en is mijn leven gevuld met vreugde en dankbaarheid.
Ik geloof dat onbaatzuchtige dienstverlening aan anderen mijn manier is om dankbaarheid te tonen. Ik hoop anderen een boodschap van herstel te kunnen brengen en hen te helpen vinden wat ik heb gevonden.

Romeo

Facilitair Beheerder

Romeo is onze vaste facilitair manager. Hij repareert alles, maakt bedden op, maakt schoon, draagt de tassen van de gasten, beheert aannemers en zorgt ervoor dat ons geliefde Weltervreden Manor huis gebouwd in 1765 altijd in topconditie is – altijd met een klaarstaande glimlach en een bereidheid om op welke manier dan ook te helpen. Hij heeft een lieflijke instelling die perfect past bij de energie die we in huis hebben, en we hebben geluk dat we hem als onderdeel van het team hebben.

Gigi

Therapie Hond

Gigi is een speciaal lid van ons team. Ze brengt rust en vrede bij de bewoners en gaat graag wandelen.

Getuigenissen

Voordat je gaat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Als je geïnteresseerd bent in het ontvangen van nieuws en updates over Liberty Home, vul dan hieronder je gegevens in om aan onze nieuwsbrief toegevoegd te worden. We zouden graag in contact blijven met degenen die dicht bij ons staan om te laten zien waar we mee bezig zijn, de vrijwilligersprogramma’s, dagelijkse activiteiten en positief nieuws!