SOBER LIVING & RE-INTEGRATIEZORG

LIBERTY PROGRAMMA

Voor sober leven en geestelijke gezondheidsstoornissen in Kaapstad.

De intakecriteria om toegelaten te worden bij Liberty Home zijn als volgt:

Je hebt een eerstelijns-verslavingszorgprogramma afgerond

Je test bij aankomst negatief voor alle verdovende middelen en alcohol

Als Je Een Eerstelijns-verslavingszorgprogramma Hebt Afgerond en Een Terugval Hebt Gehad, Moet Je Voor Opname Onder Medisch Toezicht Een Detox Ondergaan Voordat Je Deel Kan Nemen Aan Ons Re-integratieprogramma

BEHANDELINGEN OP MAAT

Liberty Home biedt behandelingen op maat voor een breed scala aan verslavingen om nuchter leven te bevorderen. Ons team van hooggekwalificeerde maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen begeleidt jou in de taal die het beste bij u past: Engels, Nederlands, Frans of Afrikaans.

We Zijn Er Voor Je Als Je Worstelt Met:

In Ons Huis Bieden We Twee Verschillende Soorten Programma's: Re-integratiezorg en Sober Living

De innamecriteria voor beide programma’s is het clean zijn van alle verdovende middelen en een eerstelijns-verslavingszorgprogramma gevolgd te hebben.

In ons Re-integratieprogramma richten we ons erop dat de cliënten gezond en productief zijn voor zichzelf en de samenleving. We zullen verschillende kansen en tools geven om een ​​vrijwilligersbaan, een hobby of een roeping te ontwikkelen met behoud van sobere leefgewoonten. Dit wordt streng gecontroleerd en goedgekeurd door ons therapeutisch team. We bieden doordeweeks een therapeutisch programma (één therapeutische groep per dag), dat zich richt op het voorkomen van terugval en op effectieve manieren triggers en hunkeringen te overwinnen. Wekelijkse één-op-één sessies met een counselor vinden plaats om het re-integratie proces zo plausibel mogelijk te maken.

RE-INTEGRATIEZORG

Sober leven

DIT IS HOE WIJ HELPEN

We zullen eerlijk zijn: herstellen van een verslaving is niet simpel. Ons veelzijdige programma verzekert je echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens jou herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Vertrouwen is wat ons team en onze community bij elkaar houdt. We zijn er met alle aandacht op gericht om je te helpen een realistische re-integratie in jou oorspronkelijke woonomgeving te bieden. We hebben hiervoor wel jou nodig om de eerste stap te zetten. Met alleen praten over het probleem redden we het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we jouw op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

“Action is key. Nobody talks themselves into addiction, and we cannot simply talk our way out of it.”

WIJ BIEDEN PRIVÉ KAMERS & GEDEELDE KAMERS

(*een meerprijs van 30% voor privékamers)

Getuigenissen

Voordat je gaat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Als je geïnteresseerd bent in het ontvangen van nieuws en updates over Liberty Home, vul dan hieronder je gegevens in om aan onze nieuwsbrief toegevoegd te worden. We zouden graag in contact blijven met degenen die dicht bij ons staan om te laten zien waar we mee bezig zijn, de vrijwilligersprogramma’s, dagelijkse activiteiten en positief nieuws!