Bekijk deze website in: Engels

Wat is Gokverslaving? gokverslaving

Wat is gokverslaving?

Hulp Bij Gokverslaving en Beheer van Symptomen

Gokverslaving, ook wel bekend als gokstoornis, is een psychische stoornis die wordt gekenmerkt door aanhoudend en terugkerend gokgedrag, ondanks negatieve gevolgen.

Mensen met gokverslaving kunnen een onbeheersbare drang voelen om te gokken en kunnen doorgaan met gokken, zelfs wanneer ze het zich niet kunnen veroorloven, wanneer het problemen veroorzaakt op het werk of in hun relaties, of wanneer het leidt tot financiële of juridische moeilijkheden.

Gokverslaving kan ernstige gevolgen hebben, waaronder financiële problemen, juridische kwesties en relatieproblemen. Het kan ook leiden tot psychische problemen zoals angst, depressie en middelenmisbruik.

Gokverslaving wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische, omgevings- en psychologische factoren. De behandeling van gokverslaving omvat meestal een combinatie van gedragstherapieën, financiële begeleiding en ondersteuning van vrienden en familie.

Hoe de symptomen van gokverslaving te identificeren

De symptomen van gokverslaving kunnen verschillen afhankelijk van de ernst van de verslaving, maar enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

Overmatig bezig zijn met gokken:

Voortdurend denken aan gokken, het plannen van de volgende goksessie of manieren vinden om meer geld te krijgen om te gokken.

Noodzaak om te gokken met steeds grotere bedragen:

Steeds grotere bedragen nodig hebben om dezelfde kick of opwinding te krijgen.

Onvermogen om te stoppen met gokken:

Niet in staat zijn om het gokken te verminderen of te stoppen ondanks negatieve gevolgen zoals financiële problemen, relatieproblemen of juridische moeilijkheden.

Rusteloosheid of prikkelbaarheid bij het proberen te stoppen met gokken:

Zich rusteloos, prikkelbaar of angstig voelen bij het verminderen of stoppen met gokken.

Achtervolgen van Verliezen:

Blijven gokken in een poging om verliezen terug te winnen, zelfs als dit risico’s met zich meebrengt of geld lenen betekent.

Liegen tegen anderen over gokken:

Het verbergen van de omvang van het gokken voor familie, vrienden of anderen, en liegen over verliezen of schulden.

Het in gevaar brengen van relaties of kansen:

Doorgaan met gokken, zelfs als het problemen veroorzaakt op het werk, in relaties of andere belangrijke gebieden van het leven.

Afhankelijk zijn van anderen voor financiële steun:

Anderen vragen om geld om schulden te betalen of kosten te dekken die verband houden met gokken.

**Als u of iemand die u kent symptomen van gokverslaving ervaart, is het belangrijk om hulp te zoeken bij een professionele hulpverlener op het gebied van geestelijke gezondheid of verslaving. Behandeling kan helpen bij het beheersen van symptomen en het verminderen van het risico op ernstige gevolgen die verband houden met gokverslaving.**

HIER IS HOE WE HELPEN

We zullen eerlijk zijn: herstellen van een verslaving is niet simpel. Ons veelzijdige programma verzekert je echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens jou herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Vertrouwen is wat ons team en onze community bij elkaar houdt. We zijn er met alle aandacht op gericht om je te helpen een realistische re-integratie in jou oorspronkelijke woonomgeving te bieden. We hebben hiervoor wel jou nodig om de eerste stap te zetten. Met alleen praten over het probleem redden we het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we jouw op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

“Action is key. Nobody talks themselves into addiction, and we cannot simply talk our way out of it.”

gokverslaving