LIBERTY PROGRAMMA

De intakecriteria om toegelaten te worden bij Liberty Home zijn als volgt:

Je hebt een Primary Care programma afgerond

Je test negatief op verdovende middelen en alcohol

Als je een eerstelijnszorgprogramma hebt afgerond en je een terugval hebt ervaren, moet je een medisch begeleide detox ondergaan voordat je wordt toegelaten tot ons Reïntegratiezorgprogramma

Behandelingen op maat

Liberty Home biedt behandelingen op maat voor een breed scala aan verslavingen. Ons team van hooggekwalificeerde maatschappelijk werkers en ervaringsdeskundigen begeleidt u in de taal die het beste bij u past: Engels, Nederlands, Frans of Afrikaans.

We zijn er voor je als je worstelt met:

Bij ons thuis bieden we twee verschillende soorten programma's aan: Re-integratiezorg en nuchter leven

De innamecriteria voor beide programma’s zijn vrij zijn van alle stemmingswisselingen en het hebben van een eerstelijnszorgprogramma.

In ons programma Reïntegratiezorg zullen we ons richten op het gezond en productief zijn van de cliënten voor zichzelf en de samenleving. We geven tools en kansen om een ​​vrijwilligersbaan, een hobby of een roeping te ontwikkelen. Dit wordt strikt gecontroleerd en goedgekeurd door het therapeutisch team. We bieden doordeweeks nog steeds een therapeutisch programma (één therapeutische groep per dag), dat zich richt op het voorkomen van terugval en op effectieve middelen om triggers en onbedwingbare trek te overwinnen. Om de re-integratie van de cliënt in de samenleving goed op te volgen, zullen nog steeds wekelijks één-op-één sessies plaatsvinden.

Reïntegratiezorg

Sober leven

Hier is hoe we helpen

We zullen eerlijk zijn: het overwinnen van een verslaving is geen wandeling door het park. Ons veelzijdige programma verzekert u echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens uw herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (BDT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).
Vertrouwen is wat ons team en onze gemeenschap bij elkaar houdt. We zijn er vurig op gericht om u te helpen een realistische re-integratie in uw oorspronkelijke omgeving en gemeenschap te bereiken. Daarvoor hebben we je nodig om te handelen. Alleen praten redt het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we je op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

Actie is de sleutel. Niemand praat zichzelf een verslaving aan, en we kunnen ons er niet zomaar uit praten.

WIJ BIEDEN PRIVÉ KAMERS & GEDEELDE KAMERS

(*een toeslag van 30% voor privékamers)

Getuigenissen

Revalidatie programma’s

Langdurige behandelprogramma’s voor middelengerelateerde en verslavende aandoeningen kunnen zeer effectief zijn en doorgaans gericht zijn op het drugsvrij blijven en het hervatten van hun functie

Lees verder »