Bekijk deze website in: Engels

ANGSTSTOORNIS

Angststoornis

JEZELF BEVRIJDEN VAN EEN LEVEN MET EEN ANGSTSTOORNIS

Leven met Angststoornis

Angst is een overweldigende en invaliderende geestelijke gezondheidsaandoening die een schaduw werpt over het dagelijkse leven. Het begrijpen van de omvang van angst, de impact ervan en de weg naar hulp is zeer belangrijk. Liberty Home’s Eerstelijnszorgcentrum in België staat klaar om mensen te ondersteunen bij diverse geestelijke gezondheidsproblemen, afhankelijkheden en gezondheidsproblemen. Liberty Home biedt uitgebreide interventies en holistische therapieën om evenwicht en welzijn te herstellen voor degenen die worstelen met angst.

De Emotionele Kwelling van Leven met Angst

Het leven met angst is precies als het proberen navigeren door een emotioneel mijnenveld. De constante zorgen, angst en bezorgdheid creëren een innerlijke onrust die alles kan overweldigen en diverse aspecten van het leven kan beïnvloeden. Gelukkig kunnen veel mensen met angststoornissen hun gevoelens beheersen en onder controle houden met de juiste behandeling. Liberty Home Basiszorgvoorziening heeft ervaring in het omgaan met mentale gezondheidsstoornissen, verslavingen en afhankelijkheden. Ons professionele en deskundige personeel beschikt over de juiste vaardigheden en vereiste kennis om individuen die worstelen met angst te begeleiden via holistische behandelingen.

Soorten angststoornissen

In de geestelijke gezondheidszorg bestaan er verschillende soorten angststoornissen:

  • Algemene angststoornis: waarbij men overmatige, onrealistische, allesoverheersende zorgen en spanning voelt zonder duidelijke aanleiding.
  • Paniekstoornis: dit uit zich als een plotselinge, intense angst waarbij men begint te zweten, mogelijk pijn op de borst voelt, hartkloppingen ervaart en soms het gevoel heeft te stikken of een hartaanval te krijgen.
  • Sociale angststoornis: wordt ook wel sociale fobie genoemd. Dit wordt ervaren door mensen die zich overdreven veel zorgen maken en zich zeer zelfbewust voelen in alledaagse sociale situaties. Ze zijn voornamelijk angstig om beoordeeld te worden, vernederd te worden of belachelijk gemaakt te worden.
  • Specifieke fobieën: treden op wanneer iemand een intense angst heeft voor een specifiek object of situatie, zoals hoogtes, vliegen, liften… De angst is disproportioneel en kan ervoor zorgen dat normale, niet-bedreigende situaties worden vermeden. Agorafobie is een specifieke fobie waarbij men extreem angstig is om op een plaats te zijn waaruit het moeilijk lijkt te ontsnappen bij een noodgeval. Mensen die dit ervaren kunnen erg angstig zijn in een vliegtuig of openbaar vervoer.
  • Scheidingsangststoornis: dit is niet alleen specifiek voor kleine kinderen. Het kan voorkomen dat mensen angstig worden als een dierbare niet in hun aanwezigheid is, uit vrees dat er iets met die persoon kan gebeuren.

Medicatie-geïnduceerde angst: sommige medicijnen of illegale drugs kunnen symptomen van een angststoornis triggeren.

HIER IS HOE WE HELPEN

We zullen eerlijk zijn: herstellen van een verslaving is niet simpel. Ons veelzijdige programma verzekert je echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens jou herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Vertrouwen is wat ons team en onze community bij elkaar houdt. We zijn er met alle aandacht op gericht om je te helpen een realistische re-integratie in jou oorspronkelijke woonomgeving te bieden. We hebben hiervoor wel jou nodig om de eerste stap te zetten. Met alleen praten over het probleem redden we het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we jouw op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

Angststoornis