ONS TEAM

Morgane

Regisseur

Morgane heeft haar aandeel in verslaving gezien. Ze overwon meerdere gewoonten, zoals een alcoholstoornis die haar verslavingen in haar thuisland niet wilde beëindigen, en zocht hulp in Zuid-Afrikaanse revalidatieklinieken. Vandaag is het haar missie om mensen met verslaving over de hele wereld te helpen. Ze is zelf trainer en studeert momenteel psychologie aan de Universiteit van Kaapstad, ze heeft reeds een diploma in Business Finance en Sciences & Economics.

Vincent

Chief Operations Officer

Vincent is een herstellende verslaafde die drugsverslaving heeft overwonnen en een leven vol ellende en disfunctioneren heeft achtergelaten, en vervolgens in een leven van herstel en overvloed is gesprongen. Vandaag wil hij zijn nieuwe kijk op het leven in de wereld delen en helpen bij het opnieuw integreren van lijdende verslaafden / alcoholisten in een nieuwe manier van leven. Herstel heeft Vicent een tweede kans op leven gegeven en hij neemt het niet aan als vanzelfsprekend.

Leonoard

Herstel Assistent

Leonoard heeft een bachelordiploma in voedings- en voedingswetenschappen van de universiteit van Malawi en een masterdiploma in gezondheidswetenschappen van de universiteit van Pune, India. Hij is er stellig van overtuigd dat gezondheid niet alleen een afwezigheid van misvorming of 'fysieke' ziekte is, maar ook een volledige staat van mentaal welzijn. Eerder werkte hij in kwantitatieve en kwalitatieve methoden voor onderzoek naar menselijke voeding. Door middel van kwalitatief onderzoek in teamverband heeft hij vaardigheden ontwikkeld in het omgaan met mensen met verschillende gezondheidscomplexiteiten, waaronder verslavingen. Zijn werk ging over het bevorderen van een goede gezondheid en algemeen welzijn. Hij beschouwt het herstelproces als veelzijdig en het vereist plannen die inspelen op de psychologische, medische, voedings- en interpersoonlijke behoeften van individuele cliënten. Leonoard werkt graag bij Liberty en helpt collega's om verslaving te overwinnen. Hij gelooft dat ervaring zijn perspectief op verslaving als gezondheidsprobleem opbouwt en aanvult. Leonard is een zorgzame, toegewijde en gepassioneerde persoon die synergie brengt in een team.

Ruby

Hoofdadviseur (verslavingsspecialist)

Ruby Weber heeft de afgelopen 20 jaar op verslavingsgebied gewerkt. Ze behaalde zowel een bachelordiploma als een postgraduaat in psychologie en een masterdiploma in criminologie, recht en maatschappij, en deze graden werden verleend door respectievelijk Wits University, The University of Cape Town (UCT). Daarnaast werd ze opgeleid door de oprichter en het team van Sprit2Sprit Trauma Healing (gevestigd in Florida, VS). Ze brengt een diepte en diversiteit van zowel theoretische kennis als praktische implementatievaardigheden met betrekking tot individuele en groepsgenezing; die elkaar ontmoeten op het kruispunt van Trauma en verslaving. Ruby heeft zowel operationele als klinische functies bekleed bij zowel interne als ambulante behandelingsinstellingen in zowel Johannesburg als Kaapstad. Ze is gepassioneerd over het faciliteren van persoonlijke groei door het toepassen van op herstel gebaseerde vaardigheden om 'oude', zelfvernietigende manieren van denken, gevoelens en gewoonten in de wereld tegen te gaan.

Gregory

Herstel assistent

Na meer dan 27 jaar van mijn leven in actieve drug te zijn geweest. De pijn en het trauma brachten me tot het besef dat ik niet kon blijven vechten tegen mijn verschillende favoriete medicijnen. Ik heb me uiteindelijk op 42-jarige leeftijd overgegeven. Ik zie mezelf als iemand die heel dichtbij mijn ziekte blijft. Sinds ik nuchter ben, heb ik in behandelcentra gewerkt als RA. Ik zie mijn werk als een roeping omdat ik me in de plaats kan stellen van de verslaafden en weet hoe ze zich voelen. Dit is de therapeutische hulp van het 12stappen-programma waarbij de ene verslaafde de andere helpt. Ik zie mezelf als een laatbloeier door mijn start met studeren voor maatschappelijk werker als voltijdstudent aan de universiteit in BSW. Ik ben dankbaar om deel uit te kunnen maken van Liberty Home. Mijn levensmotto is "ik ben hier om te helpen".

Cindy

Herstel Assistent

Ik herstelde in 2013, nadat ik het einde van mijn weg met alcohol en drugs had bereikt. In herstel zijn heeft me een tweede kans in het leven gegeven en een geschenk dat ik zo graag wilde hebben. Door te werken aan het 12-stappenprogramma heb ik geleerd hoe ik weer moet leven en terug kan geven door de nog steeds lijdende verslaafde te helpen. Ik heb een sponsor en sponsors die mij verantwoordelijk houden voor vandaag. De ervaring en groei die ik heb opgedaan bij herstel geeft mij een uniek perspectief om mensen die nieuw zijn in het proces te helpen. Door als RA te werken, kan ik mijn passie nastreven en krijg ik die kans.

Ursula

Herstel Assistent

Als je 11+ jaar geleden had verteld dat ik op het gebied van verslaving zou werken of dat ik vrij zou zijn van drugs en dat ik een relatie met God zou hebben, had ik het geen seconde geloofd. Mijn gevecht was zwaar, mijn trauma hield me vast in duisternis en pijn en drugs brachten me naar een plek waar ik woonde en leefde om te gebruiken. Ik was geestelijk en emotioneel dood. Tegenwoordig heb ik een relatie met mezelf omdat ik een mooie relatie heb met een God van mijn begrip. Ik leef een leven dat ik me niet had kunnen voorstellen, zelfs als ik het probeerde. Ik ben een moeder van een mooie, heerlijk rare 15-jarige, een dochter, een zus en een vriendin, want ik kies elke dag voor een leven in herstel. Werken met andere verslaafden geeft me de mogelijkheid om terug te geven wat mij zo vrijelijk werd gegeven en om mededogen en liefde te beoefenen, door dat te doen bevind ik me niet langer in de duisternis van actieve verslaving maar in het licht van herstel.

Craig

Herstel Assistent

Ik heb meer dan een jaar groepssessies gehouden in een behandelcentrum en heb de ervaring die ik sinds februari 2021 hier bij Liberty Home heb opgedaan, en samen met een hardwerkend herstelprogramma van mijzelf, hoop ik dat ik anderen kan helpen bij hun herstel van verslaving.
Ik kan op zijn minst in verband brengen met hoe anderen zich voelen en iemand zijn die voor hen is en niet tegen hen, mogelijk voor het eerst sinds een tijdje.

Fred

Huisman

Fred is onze inwonende huishoudhulp. Hij repareert alles, maakt bedden op, poetst, draagt de tassen van de gast, doet de was van de gast en biedt ondersteuning - altijd met een glimlach en bereidwillig om te helpen op eender welke manier. Hij heeft een mooie instelling die perfect past bij de energie die we in huis hebben. Het is een meerwaarde Fred in ons team te hebben.