Verslavingszorg en Geestelijke Gezondheidskliniek

PRIMAIRE ZORG

*LIBERTY HOME IS GEEN PRIMAIRE VERSLAVINGSZORGINSTELLING

Liberty Home is een Secundaire Verslavingszorginstelling en Geestelijke Gezondheidskliniek, geen primair zorgcentrum voor drugsrevalidatie.

Daarom, om toegelaten te worden voor verslavingszorg, moet men een primair zorgprogramma (12-Stappen Fellowship) hebben afgerond en vrij zijn van alle substanties. Anders wordt men toegelaten door een arts voor Geestelijke Gezondheidsherstel.

Als u momenteel nog steeds actief verslaafd bent (dat betekent het gebruik van welke substanties dan ook, zoals alcohol, drugs, voorgeschreven medicatie, seks & liefde, gokken, mede-afhankelijkheid): Liberty Home kan u ook helpen.

Als u momenteel te maken heeft met geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie, angst, eetstoornissen of andere psychologische kwesties, zijn wij er ook om u te genezen. Neem contact op om te praten met een van onze consulenten.

We bieden eerstelijns-verslavingsbehandelingen aan via verschillende eerstelijns-zorginstellingen waar we nauw mee samenwerken. Wij begeleiden jouw herstelproces van begin tot eind [eerste gesprek/beoordeling, vervoer van en naar de luchthaven & toelating…].

We bieden een gratis evaluatie om de beste primaire instelling die bij jouw past te bepalen en een herstelplan op te stellen voor post-primair ontslag.
Eerstelijns-verslavingszorg heeft als doel om individuen volledig te verwijderen van hun dagelijkse gewoonten, omgeving en levensstijl.

Als medische zorg nodig is voordat iemand wordt opgenomen in een programma voor eerstelijnszorg, komt de persoon in een primaire instelling terecht om onder toezicht te ontgiften. Zodra de persoon stabiel is, kan het primair verslavingszorgprogramma beginnen.

Verslavingszorg is meer dan alleen de hierboven genoemde dingen; verslaving is een gedragsziekte. Ten eerste moeten we worden verwijderd van de ‘drug naar keuze’ voordat we dieper gaan kijken naar het gedragsaspect om onszelf te herontdekken. We moeten ons afvragen waarom we dwangmatig moeten gebruiken en op nare manieren moeten handelen om drugs te krijgen en gebruiken.

Eerstelijns-verslavingszorg is geen vakantie-uitje; er is hard werk voor nodig om de macht te krijgen over jaren van negatieve gewoonten en negatief denken. De eerstelijns-verslavingszorg heeft als doel de persoon te helpen bij het opklaren van de mist.

Statistisch gezien hebben degenen die zich inzetten voor langdurige behandeling minder kans op een terugval. Wij vinden het leggen van een goede basis onschatbaar om iemand te helpen zijn leven van de grond af opnieuw op te bouwen. De gelegde stenen en het cement maken dan deel uit van een fundering die sterk genoeg is om het leven aan te kunnen als men klaar is met hun behandeling. Doorgaans is een ideale behandelingsperiode 3-6 weken in de eerste lijn, gevolgd door 2-4 maanden in de tweede lijn om echt alle tools aan te leren die nodig zijn om weer op beide benen in de samenleving te integreren.

TE VOLGENDE STAPPEN

Bel of mail ons

Zuid-Afrikaans nummer +27 62 021 0972 voor internationale gesprekken kunt u bellen via WhatsApp of ons Belgische nummer +32 476 01 05 55. U kunt ons ook e-mailen op [email protected]

Beoordeling / Evaluatie Gesprek

Begin met de Eerstelijnszorg

Begin uw eerstelijnszorg

We halen u op van het vliegveld en leveren u af bij een eerstelijns-zorginstelling. Wij zullen altijd periodiek met u opvolgen tijdens uw behandeling.

Begin uw secundaire zorg bij Liberty Home

We zullen een beoordeling / evaluatie gesprek met u opzetten om te beoordelen wat u nodig heeft en een behandelplan te maken.

Vraag Om Hulp, en Wij Doen De Rest. Samen Kunnen We Verslaving Overwinnen

Voordat je gaat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Als je geïnteresseerd bent in het ontvangen van nieuws en updates over Liberty Home, vul dan hieronder je gegevens in om aan onze nieuwsbrief toegevoegd te worden. We zouden graag in contact blijven met degenen die dicht bij ons staan om te laten zien waar we mee bezig zijn, de vrijwilligersprogramma’s, dagelijkse activiteiten en positief nieuws!