Bekijk deze website in: Engels

BEGRIJP DE LINK TUSSEN TRAUMA EN VERSLAVING

Trauma en verslaving zijn vaak nauw met elkaar verbonden, waarbij mensen die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt, meer kans hebben om verslavend gedrag te ontwikkelen (bron NIH).

Bij Liberty Home, een behandelcentrum voor nazorg, begrijpen we de diepe verbinding tussen trauma en verslaving, daarom bieden wij een persoonlijke aanpak aan mensen terwijl ze hun herstelreis navigeren.

We begrijpen dat trauma vele vormen kan aannemen, waaronder fysiek, emotioneel, psychologisch, seksueel misbruik, rouw, verwaarlozing, pesten en meer. De gevolgen van deze gebeurtenissen kunnen mensen zich machteloos, overweldigd en hopeloos laten voelen.

Een mogelijke reden waarom mensen zich tot drugs, alcohol of zelfs voedsel wenden, is dat ze tijdelijk plezier kunnen opleveren en pijn/negatieve emoties kunnen verdoven (bronnen: NIH, Science Direct).

Maar hoewel deze stoffen mensen tijdelijke verlichting kunnen bieden van hun trauma, kunnen ze het probleem op de lange termijn mogelijk verergeren. Het gebruik van middelen kan leiden tot verslaving, wat leidt tot verdere trauma en het creëren van een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. Maar met de juiste ondersteuning kunnen individuen hun trauma en verslaving overwinnen en gezondere en gelukkiger levens leiden.

Bij Liberty Home bieden we een gastvrije, zorgzame, begripvolle en empathische omgeving voor mensen die trauma en verslaving hebben ervaren. Onze sober living huizen zijn ontworpen om individuen te ondersteunen terwijl ze werken aan herstel. Ons medelevende en hoogopgeleide personeel begrijpt diep de relatie tussen trauma en verslaving en is toegewijd om onze patiënten te helpen genezen van hun ervaringen.

Naast het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving, bieden we op maat gemaakte behandelingen die zijn ontworpen om individuen te helpen hun trauma en verslaving aan te pakken. Deze omvatten groepssessies in de gemeenschap, ondersteuningsgroepen, fysieke activiteit, individuele therapie, therapeutische taken en vrijwilligersprogramma’s.

Gemeenschap is een groot deel van het herstelproces, daarom bieden we ook een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten om te combineren met onze verschillende ondersteuningsgroepen, zodat mensen verbinding kunnen maken met anderen op een vergelijkbare reis.

Ons tussenstation biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving die individuen in staat stelt de vaardigheden te oefenen die ze hebben geleerd in hun herstelreis in een echte setting.

Bij Liberty Home begrijpen we dat herstel geen one-size-fits-all-proces is. Daarom werken we nauw samen met elke persoon om een ​​gepersonaliseerde aan