Bekijk deze website in: Engels

Secundaire zorgfaciliteit in Kaapstad/ België

Twee cruciaal belangrijke factoren zijn vereist voor een duurzame en langdurige herstelling van welke verslaving dan ook, procesverslaving, dubbele diagnoseprobleem of eetstoornis. Wij geloven dat deze factoren de tijdsduur zijn die wordt doorgebracht in een kwalitatieve en ondersteunende omgeving. Ten tweede, de mensen waarmee de persoon zich omringt in de eerste dagen en weken van herstel. Secundaire rehab en tertiaire rehab bieden de vereiste veiligheid en ondersteuning in een omgeving die comfortabel is en geheel geschikt voor herstel onder de ongelooflijke counsellors en ander personeel. De prachtige stad Kaapstad is de meest geweldige plek om dit authentieke herstel overal ter wereld te ervaren. Secundaire zorg is van toepassing op de individuele behoeften van de cliënt, waarbij de hoogste kwaliteit wordt behouden en de allerbeste volledig ondersteunde Kaapstad Secundaire Rehab Kaapstad ervaringen als onderdeel van het individuele proces. Erg gepassioneerd over alleen de beste kwaliteitsdienst aan alle cliënten te bieden. Voortdurende ondersteuning is altijd cruciaal in de eerste maanden van elk herstelproces en

de hoge mate van peer-ondersteuning hier, midden in het hart van de bredere Kaapstad Herstelcommunity, is wat onze samenwerkingen bijzonder maakt en een onderdeel is van het grotere beeld van Kaapstad terugbrengen naar zijn voormalige status als de beste plek ter wereld voor een volledige en betrokken rehab en herstelervaring! Secundaire herstelcentra richten zich op iets minder intensieve en progressievere lange-termijn herstelstrategieën en zijn gericht op het proces van het herbouwen van de persoon en niet de verslaafde.

Patienten in secundaire zorg zijn in veel gevallen door een opname in de detox gegaan en hebben geleerd de coping- en hervalpreventievaardigheden die hen zullen ondersteunen in hun lange-termijn reis naar herstel.

Echter, secundaire zorg richt zich niet noodzakelijk alleen op “rock bottom patients” die hun leven herbouwen. Veel patiënten die secundaire zorg zoeken zijn degenen die “een beetje een probleem” hebben of mensen die “op het randje” zijn van een probleem en gewoon de richtlijnen en de hulpmiddelen nodig hebben om hun dagelijks leven te beheren.

Secundaire zorgklinieken/centra en diensten bevestigen uiteindelijk de vaardigheden die nodig zijn voor herstel over een veel langere periode dan traditioneel haalbaar zou zijn in een primaire zorgfaciliteit. Deze verlengde blootstelling en levensvaardigheden gericht programma maakt het mogelijk voor mensen om hun dagelijks leven te beheren en deel te blijven uitmaken van een constructief systeem over een lange periode van tijd, wat universeel de sleutel is voor een duurzaam herstel.

Secundaire zorg wordt vaak beschouwd als “het professionele” programma omdat het wordt bijgewoond door veel werkende professionals die op zoek zijn naar dieper advies dan wat wordt verstrekt in 12 stapsgroepen.

Secundaire zorg maakt het individu in staat om de structuur in hun leven te vestigen die hen in staat stelt weer productieve leden van de maatschappij te worden, bewapend met de hulpmiddelen die verdere terugvallen voorkomen.