Bekijk deze website in: Engels

Liberty Home’s Rehabilitatiecentrum: Een Toevluchtsoord voor Herstel en Transformatie

Rehabilitatiecentrum

Welkom bij onze faciliteiten in Kaapstad, Zuid-Afrika, en Kortrijk, België.

We zijn bedreven in het Engels, Frans, Nederlands en Duits.

Liberty Home functioneert als een overgangsverblijf en vereist toelatingsgeschiktheid voor personen die met succes een primaire zorgprogramma hebben voltooid, met name het 12-Stappen Fellowship, en vrij zijn van alle stoffen.

Zelfs als u momenteel worstelt met actieve verslaving – het gebruik van stoffen zoals alcohol, drugs en voorgeschreven medicijnen, evenals worstelen met gedrag zoals seks- en liefdesverslaving, gokken of co-afhankelijkheid – staat Liberty Home klaar om therapeutische hulp te bieden.

Het engagement van Liberty Home om holistische en compassievolle zorg te bieden aan individuen op weg naar herstel is duidelijk in zijn twee vooraanstaande rehabilitatiecentra: Kaapstad, Zuid-Afrika, 5 Boulder Road, en Kortrijk, België, 37 Groeningstraat.

Deze centra bieden een unieke mix van ondersteuning, comfort en gemeenschap, waardoor een omgeving ontstaat die bevorderlijk is voor genezing en langdurig herstel.

Ons Halverwege Huis in Kaapstad is gelegen aan 5 Boulder Road:

Het is een Nuchter Huis met een huiselijke, warme en betrokken sfeer.

Gebouwd in 1765, is onze faciliteit in Kaapstad op 5 Boulder Road een getuigenis van de tijd en biedt het een unieke ervaring als tussentijdse accommodatie na primaire zorgbehandeling, en bereidt het cliënten voor op re-integratie in de samenleving.

Kaapstad, de Moederstad, staat bekend om haar extreme schoonheid en biedt tal van buitenactiviteiten voor onze deur.

Belangrijke kenmerken van Liberty Home Kaapstad:

Huiselijke omgeving: Het centrum straalt warmte en comfort uit en bevordert een gevoel van thuis voor de bewoners.

Grote open ruimtes: De faciliteit beschikt over voldoende open ruimtes, zodat bewoners kunnen ontspannen, lezen en reflecteren.

Familie-structuur: De omgeving bevordert een familieachtige sfeer en stimuleert onderlinge ondersteuning tussen bewoners.

Helende en warme sfeer: Therapie wordt aangevuld met een helende en uitnodigende sfeer die het herstel bevordert.

Op het terrein zijn faciliteiten beschikbaar:

Sportschool: Uitgerust met gewichten, matten en een boksschool om fysiek welzijn te bevorderen.

Uitstapjes: Bewoners nemen deel aan wandelingen, vrijwilligerswerk, wandelingen en gemeenschapsprojecten.

Capaciteit: De faciliteit biedt plaats aan 24 bewoners.

Op het terrein zijn medewerkers aanwezig:

Therapeutisch Hoofd

Huismanager

2 x Counselors

4 x Herstelassistenten

Faciliteitenmanager

Klusjesman

Liberty Home: Kortrijk, België

Ons Rehabilitatiecentrum in Kortrijk is gelegen aan 37 Groeningstraat:

Liberty Home is een statig toevluchtsoord in België, gebouwd in 1768. Dit elegante gebouw in Kortrijk, België, biedt een sobere omgeving omgeven door pittoreske landschappen en serene omgevingen.

We kunnen maximaal twintig cliënten huisvesten, wat de omgeving intiem, dichtbij en betrokken maakt.

Het is als een frisse bries voor degenen die verlangen naar rust. Genesteld in een serene en prachtige omgeving biedt Liberty Home een ontsnapping aan het lawaai van het dagelijks leven. Herstel binnen deze omgeving heeft bewezen zeer effectief te zijn bij het aanpakken van mentale gezondheids- en verslavingsproblemen.

Liberty Home fungeert als een stille, veilige en discrete toevluchtsoord, waarbij de triggers van het dagelijks leven aanzienlijk worden verminderd, hoewel volledige eliminatie ongrijpbaar blijft.

Het doel is zowel eenvoudig als ingewikkeld: de weg effenen voor een schoon en sereen leven met blijvende resultaten. De eerste stap omvat het erkennen en verwerpen van ontkenning, gevolgd door een uitgebreid reïntegratieplan dat is ontworpen om de kans op volledig herstel te optimaliseren.

Belangrijke kenmerken van Liberty Home Kortrijk:

Schilderachtige omgeving: Dicht bij parken, wandelpaden, het bos, openbaar vervoer, NA- en AA-bijeenkomsten en winkels gelegen, waardoor gemakkelijke toegang mogelijk is.

Uitstapjes: Bewoners genieten van uitstapjes naar parken, recreatieruimtes, bowlingbanen, bijeenkomsten en bioscopen.

Capaciteit: De faciliteit biedt plaats aan 20 bewoners.

Op het terrein zijn medewerkers aanwezig:

Klinisch Directeur

CEO

Psycholoog

Huismanager

2 x Herstelassistenten

Faciliteitenmanager

Psychiatrist op oproep

Het decor in beide faciliteiten is een eclectische mix van oud en nieuw. Moderne en antieke meubels en inrichting geven elk huis een gevoel van elegantie, warmte en comfort, waarbij wordt afgeweken van een instelling- of ziekenhuisachtige sfeer.

We creëren een omgeving waarin onze cliënten zich comfortabel en thuis voelen. Er is volop ruimte om te ontspannen en te lezen bij de prachtige open haard of te genieten van koffie rond de tafel terwijl u deelt met medebewoners. Zak weg in de vele comfortabele stoelen en banken en ontspan, genietend van de omringende schoonheid van puurheid en rust.

Accommodatie: Cliënten krijgen de keuze om te delen of hun eigen privékamers te hebben. De kamers zijn zeer comfortabel ingericht met een luxe uitstraling. Hoewel ze een gevoel van thuis bieden, geven ze het gevoel van een verblijf in een luxe, chique hotel.

Gemeenschappelijke ruimtes: Cliënten kunnen genieten van de ruimtelijkheid van beide panden. De tuinen zijn uitgestrekt en weelderig en lenen zich voor stille tijd om te mediteren, lezen, zitten en delen met vrienden, waardoor een gevoel van saamhorigheid en camaraderie ontstaat. Dit biedt enorme ondersteuning, en veel vriendschappen worden gekoesterd in deze omgevingen.

Gemeenschappelijk koken: Keukens zijn goed uitgerust en moedigen bewoners aan om kookverantwoordelijkheden te delen.

Beide faciliteiten bieden een persoonlijke aanpak voor herstel, aangezien elke cliënt wordt gewaardeerd en gerespecteerd als een individu met hun eigen unieke behoeften en onderliggende oorzaken, die hun springplanken zijn naar hun persoonlijke verhalen.

Ervaren personeel: Alle medewerkers hebben uit de eerste hand ervaring met verslaving, wat oprechte begrip en mededogen bevordert. Er wordt geen oordeel geveld, waardoor elke cliënt zijn gevoelens kan delen en zijn diepste gedachten kan blootleggen binnen de vertrouwelijke grenzen van de therapieruimtes.

Therapie gebaseerd op de gemeenschap: De faciliteiten opereren als een gemeenschap en bieden zowel individuele als groepstherapie ter ondersteuning van het herstel.

Verantwoording en herintegratie: Bewoners nemen deel aan diverse activiteiten, delen verantwoordelijkheden en nemen deel aan het gemeenschapsleven, wat verantwoording en herintegratie bevordert.

De rehabilitatiecentra van Liberty Home belichamen de filosofie dat herstel een collectieve reis is. Met de nadruk op warmte, gemeenschap en individuele zorg bieden deze faciliteiten een veilige haven voor degenen die worstelen met verslaving en mentale gezondheidsproblemen. Ons motto, “Samen Overwinnen,” weerspiegelt de geest van eenheid die elk aspect van de herstelreis bij Liberty Home doordringt.

Zoek de steun en begeleiding die u verdient bij Liberty Home. Neem anoniem en zonder enige verplichting contact met ons op. Een eenvoudig gesprek kan de katalysator zijn voor significante verandering. Deel uw ervaringen met ons en u zult snel beseffen dat u niet alleen bent. Samen kunnen we de stappen identificeren die nodig zijn om u terug te leiden naar het pad van herstel.