S, Kaapstad – Oktober 2019 – Heldin/Seks/winkelen

Ten eerste verbleef ik drie maanden in Liberty. Voordat ik naar Liberty kwam, was mijn leven een puinhoop en mijn situatie was hopeloos en ik had geen hoop voor mezelf en mijn leven. Ik was verstrikt in verschillende drugsverslavingen, seksuele verslavingen en veel ongepast gedrag. Ik probeerde zelf te stoppen met deze verslavingen en negatief gedrag, maar faalde keer op keer jammerlijk. Al mijn relaties waren in rep en roer en ik verwaarloosde ook mijn relatie met mijn 4-jarige dochter. Mijn uiterlijk zag eruit als afval, mijn gevoel van eigenwaarde was laag, ik haatte mezelf, voelde me afgewezen, beschaamd, schuldig en ik had veel spijt van mijn verleden. Ik wist niet waar ik heen moest, hoe ik mijn problemen moest oplossen, met wie ik contact moest opnemen voor hulp totdat ik contact opnam met Morgane (de eigenaar van Liberty). Morgane adviseerde me toen om eerstelijnszorg te doen in een ander behandelcentrum in Constantia omdat het Liberty Home alleen secundaire en tertiaire zorg biedt (reïntegratie en nuchter leven).

Ik slaagde er toen in om mijn eerstelijnszorg in Constantia af te ronden. Na het voltooien van de eerstelijnszorg, begaf ik me naar Liberty Home om tweedelijnszorg te doen. Daarom had ik vanaf het begin de meest geweldige ervaring ooit als inwoner van Liberty. Voor het eerst voelde ik me “THUIS” en “Geaccepteerd” en niet oordelen over de dingen die ik in het verleden heb gedaan. Ik had het voorrecht om mijn schuld en schaamte te delen en kwam daar vrij van nadat ik het had gedeeld. Ik had ook het voorrecht om het leven te leiden met andere verslaafden die uit alle lagen van de bevolking en ook uit verschillende landen komen, wat mijn ervaring uniek en gedenkwaardig maakte.

Liberty Home gaf me mijn leven terug, vooral hoe de eigenaar en het personeel me als een koning behandelden en me nooit het gevoel gaven dat ik niets waard was. Ik heb geleerd verantwoordelijkheid te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven. Ik leerde onzelfzuchtig en ook dankbaar en nederig te worden. En tot slot leerde ik dat er mensen in de wereld zijn die verslaafden zoals ik willen helpen, die hulp vond ik bij Liberty Home. De enige vraag is “hoe graag wil je hulp tot het punt dat je jezelf vernedert en om hulp vraagt”