L, Kaapstad – 2022 – Alcohol

Ik heb onlangs een secundair programma van zes maanden afgerond bij Liberty Home voor alcoholverslaving. Liberty Home bood mij een compleet herstelprogramma aan met groepstherapie, één-op-één counseling, terugvalpreventie, vergaderingen en onmacht- en schadesessies. Dankzij het Liberty Sober Living-programma kon ik op afstand blijven werken met mijn werkgever, en het management moedigde alle bewoners aan om actief werk te zoeken als een integraal onderdeel van het herstelproces.

Morgane, Vincent en Cindy runnen samen een uitstekende re-integratiefaciliteit en bieden de bewoners de nodige hulpmiddelen voor herstel en de terugkeer naar het normale leven. De faciliteiten van Liberty Home zijn uitstekend en omvatten werkruimtes voor bewoners, ruime slaapkamers, vergaderruimtes, lounges en een grote keuken. Bewoners bereiden doordeweeks heerlijke diners en nemen op zondagavond deel aan een community braai.

Samenvattend vond ik Liberty Home een “thuis weg van huis”, professioneel gerund in alle opzichten met een constante focus op het begeleiden van bewoners om te streven naar de vele geschenken die nuchterheid biedt.