Over Ons

ONZE WAARDEN

Liberty Home is niet zoals elke andere herstelkliniek. We gaan verder dan de klinische benadering en bieden een veilige en zorgende gezinsomgeving in een huis in Lakeside – een chique en rustige buurt in Kaapstad. Je wordt 24/24 ondersteund door een team van ervaren professionals.

Ons doel is even simpel als complex: jou voorbereiden op een vredig, stabiel en verslavingsvrij leven met duurzame resultaten op lange termijn. Ontkenning wegnemen is de eerste stap, daarna worden je kansen op volledig herstel gemaximaliseerd door een re-integratieplan.

Huis

Als je verslaafd bent, voel je je geïsoleerd tov. de samenleving, verkeerd begrepen en eenzaam. Onze veilige haven, met een sterke familiesfeer, gaat dit gevoel tegen. Het geeft je kracht en stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen in jouw dagelijks leven. Het leert je om samen te leven met anderen en de privacy van je leeftijdsgenoten te respecteren. Van vergaderingen en uitjes tot het uitvoeren van de eenvoudigste taken zoals koken en klusjes, alles wordt als een groep gedaan.
We vertrouwen niet op voorgeschreven herstelmethoden. Bij Liberty geloven we in eerlijkheid, begeleiden en (aan)leren door het goede voorbeeld te geven. We laten je niet alleen zien dat verslavings -en drugsvrij leven haalbaar is; maar dat je daarenboven ook gelukkig kan zijn.

Individuele Therapie

Jarenlang werken met een kleine gemeenschap en een toegewijd professioneel team heeft geleid tot een krachtig therapeutisch programma. Eerstelijnszorg en een langdurig re-integratieprogramma staan centraal.

Jij staat in het centrum van jouw herstel. Jij beslist wat je het meest nodig hebt en wat jou het beste helpt. Er is geen magisch recept om verslaving te overwinnen. Je bent niet onderworpen aan een revalidatieprogramma, jij staat aan het roer. Onze professionals stemmen hun aanpak af op jouw specifieke behoeften.

Zoals we eerder hebben gezegd, sta je er nooit alleen voor. Jouw familie en geliefden zijn altijd op de hoogte en volgen het proces op de voet.

Re-integratie

Verslaving overwinnen is meer dan alleen een einde maken aan je verslaving. De buitenwereld zit vol verleidingen en mogelijkheden. De kern van jouw revalidatiesucces is een fundamentele verandering in levensstijl en gedrag. Liberty Home creëert een veilige omgeving; we houden het echter zo dicht mogelijk bij de realiteit om het risico op terugval te minimaliseren wanneer je terugkeert naar jouw vertrouwde omgeving.

Eigen ervaring

Elke professional die je bij Liberty Home tegenkomt, heeft een geschiedenis met verslaving. Ze begrijpen de ernst en intensiteit van jouw problemen omdat ze ze uit de eerste hand hebben beleefd. Hierdoor kunnen ze een heel nieuw perspectief bieden op revalidatie en de inspanningen die het vereist.