Secundaire zorg voor drugsverslaving

Secundaire zorg voor drugsverslaving

Zodra de eerstelijnszorg is voltooid, kan een persoon worden doorverwezen naar de tweedelijns afkickkliniek. Veel potentiële bewoners worden na het voltooien van de eerstelijnszorg beoordeeld voor opname in The Liberty Home. De focus van een secundair behandelcentrum voor verslaving is enorm, waar de meeste aandacht gaat naar het helpen van de persoon om het gedrag te begrijpen dat de persoon terugbrengt naar actieve verslaving. Een Secondary Care Facility is ook een plek waar een herstellende verslaafde de tools kan oefenen die ze nodig hebben om hun leven te beheersen. Dit wordt bereikt door individuele en groepstherapiesessies, door herstelprogramma's in 12 stappen te implementeren en door cliënten aan te moedigen deel te nemen aan normale, alledaagse activiteiten.

Maatschappelijke en Reïntegratiezorg

Bij Liberty Home helpt ons reïntegratieprogramma onze bewoners bij het maken van schema's en routines om te voorkomen dat ze terugvallen in een eerdere levensstijl. Secundaire zorg is een overgangsfase die begint na afronding van de eerstelijnsbehandeling. Deze tijdelijke vorm van behandeling stelt cliënten in staat nauw samen te werken met een therapeut terwijl ze psychologische en emotionele problemen dieper aanpakken en het gedrag beginnen te begrijpen dat tot verslaving leidt. Patiënten in de tweedelijnszorg hebben in veel gevallen een klinische detox ondergaan en zijn begonnen met het leren van vaardigheden om ermee om te gaan en terugval te voorkomen die hen zullen ondersteunen op hun lange termijnreis naar herstel.

Tweedelijnsklinieken/-centra en -diensten versterken uiteindelijk de vaardigheden die nodig zijn voor herstel over een veel langere periode dan traditioneel haalbaar zou zijn in een eerstelijnsinstelling. Dit uitgebreide programma gericht op blootstelling en levensvaardigheden stelt mensen in staat om hun dagelijks leven te leiden en gedurende een lange periode in een constructief systeem te blijven, wat universeel de sleutel is tot een duurzaam herstel. Deze fase is ondersteunend maar iets minder gestructureerd dan de primaire behandeling. Naarmate mensen het proces beginnen om terug te keren naar dagelijkse routines, leren ze het belang van verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid en krijgen ze geleidelijk meer controle over hun leven. activiteiten.

Secundaire herstelcentra richten zich op iets minder intensieve en meer progressieve herstelstrategieën voor de langere termijn en zijn gestructureerd rond het proces van wederopbouw van de persoon en niet van de verslaafde. Consultatiediensten voor secundaire behandeling worden aangeboden door Liberty Home, dat een programma voor nuchter leven, werk en arbeidsreïntegratie en levensvaardigheden uitvoert. Dit programma stelt individuen in staat om de structuur in hun leven te creëren die hen in staat stelt om weer productieve leden van de samenleving te worden, gewapend met de tools die verdere terugval voorkomen. Het duurt meestal een tot zes maanden en is nuttig voor personen die hulp nodig hebben bij het leren omgaan met het dagelijks leven zonder middelen. Dit is een gevaarlijke tijd voor velen in herstel en het risico op terugval is groot.

Neem voor meer informatie over secundaire zorg voor verslaving contact op met Liberty Home. U kunt ons bezoeken op https://llibertyhome.co.za. We nemen patiënten van over de hele wereld op, dus waarom zou u uw tweedelijnszorg niet doen in het prachtige Kaapstad, Zuid-Afrika.