SOBER LEVEN / HALFWEGHUISJES – KAAPSTAD

Sobere woonhuizen zijn een kans voor mensen om in een ondersteunende omgeving te leven als ze eenmaal een programma hebben afgerond in een afkickcentrum voor drugs of alcohol in Zuid-Afrika. Veel mensen begrijpen de functie van een sober woonhuis niet en worden soms behoorlijk negatief bekeken. Ze bieden alcoholisten en drugsverslaafden een unieke kans om een ​​leven in herstel te leiden binnen een zorgzame gemeenschap van leeftijdsgenoten, terwijl ze toch de volledige verantwoordelijkheid nemen voor hun dagelijks leven en niet gebonden zijn aan een dagelijks programma. De prachtige plekken, de beste in Kaapstad, bieden een unieke kans voor alcoholisten, drugsverslaafden en mensen die lijden aan een procesverslaving, problemen met dubbele diagnose of een eetstoornis, om een ​​leven in herstel te leiden binnen en als een integraal onderdeel van een zorgzame gemeenschap van leeftijdsgenoten terwijl ze nog steeds de volledige verantwoordelijkheid voor hun leven nemen, kunnen werken, werk zoeken of vrijwilligerswerk doen als ze dat willen en niet de beperkingen hebben van een dagelijks programma zoals in een revalidatieomgeving.
De enorme gemeenschap van herstel in Kaapstad behoort tot de beste ter wereld en we willen onze eigen herstelervaringen met iedereen delen. De ondersteunde Sobere Leefomgeving in een tussenhuis biedt de perfecte ondersteuning en tegelijkertijd vrijheid, omdat het een moeilijke tijd is om de afkickkliniek te verlaten en de herstellende verslaafde moet waken voor terugval door de juiste dingen te doen en rond te hangen met de juiste mensen. Dit is de sleutel tot een vroeg herstel.
Sobere woonhuizen zijn een manier om het proces van residentiële rehabilitatie uit te breiden door over te gaan van een gestructureerde afkickkliniek voor eerstelijnszorg naar wat in wezen een thuis is, met nuchtere mensen die net uit de rehabilitatie zijn gekomen. Hoe langer verslaafden en alcoholisten in geformaliseerd of semi-geformaliseerd herstel kunnen blijven, hoe groter hun kansen op een volledig en zinvol herstel.