Reïntegratiezorg

Als het gaat om een ​​schone en nuchtere levensstijl, spelen meer belangrijke factoren een rol bij het stoppen van de inname van geestverruimende stoffen. Men moet fundamentele veranderingen aanbrengen in uw levensstijl en gedrag om nuchter te blijven. Het overwinnen van middelenmisbruik is slechts de eerste stap op een uitdagende weg naar herstel.

 

De keuze om van een verslaving af te komen, dwingt iemand tot drastische veranderingen in zijn leven. Gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging zijn slechts radertjes in het wiel als het gaat om sociale re-integratie en een normaal gezond en nuchter leven. Bij Liberty Home proberen we een ontspannen, huiselijke familiale sfeer te creëren, een veilige omgeving die gasten het leven in de echte wereld biedt om bewoners klaar te maken voor een normaal gelukkig leven na het verlaten van onze secundaire zorginstelling.

 

Een Secundaire Zorginstelling of Sober Home, zoals Liberty Home, zorgt voor elk van zijn bewoners als familie en helpt bij re-integratie terug in de echte wereld. Om een ​​Liberty Home te blijven, moet men echter een primaire revalidatiecursus hebben gevolgd in een revalidatiecentrum. Daarna kunnen bewoners instromen in ons re-integratieprogramma.

 

Het programma biedt:

• Accommodatie

• Rust (5/7) (07:30)

• Ontbijt (7/7) & avondeten (5/7)

• Therapeutische taken & koken

• Willekeurige drugs- en alcoholtesten (+willekeurige kamerzoektocht)

• 1-1sessie met aangewezen begeleider (een keer per week) (*extra sessie brengt een meerprijs van R750/sessie met zich mee)

• 12-stappenprogramma & bijeenkomsten (+begeleiding met herstelassistent)

• Verplichte BRAAI gevolgd door indoor life story (zondag 17:00 – 20:00 uur)

• Voedingsdeskundige eenmaal/week + maaltijdplan (Melanie Harris) (*extra kosten van R440/sessie)

• 1 community groepen- (maandag: 12:00 – 13:00)

• 1 doelengroep + onderwerp (dinsdag 09:00 – 10:00)

• 1 terugvalpreventiegroep (woensdag: 17.00 – 18.00 uur)

• 1 machteloos & schade groep (donderdag: 17:00 – 18:00)

• 1 fysieke activiteit (vrijdag 10:00 – 11:00)

• Personal trainer (op aanvraag) (*meerprijs van R250/sessie)

• Volledige toegang tot WIFI (Fibre)

 

Allemaal specifiek bedoeld om een ​​levensechte levenservaring te simuleren, ontworpen om bewoners te laten zien dat het mogelijk is om een ​​gelukkige en nuchtere levensstijl te behouden, terwijl ze sociaal zijn en in staat zijn om gezonde, groeiende relaties te onderhouden.

 

Ga voor meer informatie naar www.libertyhome.co.za. Liberty home is een secundaire zorginstelling in Kaapstad, Zuid-Afrika en biedt behandeling en ondersteuning in het Engels, Afrikaans, Nederlands en Frans.