Bekijk deze website in: Engels

WAT TE VERWACHTEN TIJDENS JE VERBLIJF IN EEN HALFWAY HOUSE

Als je worstelt met verslaving, geestelijke gezondheidsproblemen en andere gerelateerde aandoeningen en op zoek bent naar ondersteuning, kunnen halfway houses of sober living-huizen je helpen op weg naar herstel. Ze bieden een veilige en ondersteunende omgeving en bieden een scala aan hulpbronnen en diensten om bewoners nuchter te houden en hun leven weer op te bouwen. In deze blogpost bespreken we wat je kunt verwachten tijdens je verblijf in een halfway house.

Wat is een halfway house?
Een halfway house, ook wel bekend als een sober living-huis of secundaire zorginstelling, is een verblijfplaats voor mensen in herstel van verslaving, geestelijke gezondheidsproblemen en andere gerelateerde aandoeningen. Halfway houses bieden een overgangsperiode en helpen mensen bij het werken aan het behoud van hun nuchterheid voordat ze volledig terugkeren in de wereld. Deze huizen bieden een gevoel van gemeenschap en een ondersteunend netwerk dat van onschatbare waarde kan zijn voor mensen die werken aan het behoud van hun nuchterheid.

Door middel van gemeenschapsondersteuningsgroepen, bewezen herstelprincipes en individuele verantwoordelijkheid kunnen mensen hun nuchterheid behouden en waardevolle levensvaardigheden leren. Studies tonen aan dat gemeenschappelijk wonen in plaatsen zoals Liberty Home kan helpen bij het verminderen van middelenmisbruik en detentiepercentages en het verhogen van het percentage werkgelegenheid (Bron: NIH).

Wat te verwachten tijdens je verblijf in een halfway house
Een gestructureerde omgeving: Halfway houses bieden een gestructureerde omgeving die bewoners helpt gezonde gewoonten en routines te ontwikkelen. Er wordt van je verwacht dat je je houdt aan een set regels en richtlijnen, zoals avondklokken, verplichte vergaderingen en drugstests. Deze regels zijn bedoeld om je verantwoordelijk te houden en je te helpen op het goede pad te blijven met je herstel.

Ondersteunende gemeenschap: Een van de grootste voordelen van halfway houses is de ondersteunende gemeenschap. Je zult samenleven met andere mensen die ook in herstel zijn, wat een gevoel van kameraadschap en begrip kan bieden dat je elders misschien niet vindt. Veel halfway houses bieden groepsactiviteiten en uitstapjes, waardoor je kunt socialiseren en contacten kunt leggen met gelijkgestemde mensen.

Voortgezette behandeling en therapie: In halfway houses zoals Liberty Home bieden we op maat gemaakte behandelingen die zijn ontworpen om mensen te helpen herstellen van verslaving of geestelijke gezondheidsproblemen. Dit omvat gemeenschapssessies, ondersteuningsgroepen, lichamelijke activiteiten, individuele therapie, therapeutische taken en vrijwilligersprogramma’s. Deze hulpbronnen kunnen je helpen om onderliggende problemen aan te pakken die kunnen bijdragen aan je verslaving en coping-strategieën te ontwikkelen om je nuchterheid te behouden.

Verantwoording: Verantwoording is een essentieel onderdeel van het nuchter blijven, en halfway houses bieden een hoge mate van verantwoording. Je wordt verwacht vergaderingen bij te wonen, deel te nemen aan groepsactiviteiten en je te houden aan een set regels en richtlijnen. Als je een misstap begaat en de regels breekt die zijn opgesteld om je te helpen een gezonder leven te leiden, zijn er consequenties. Dit niveau van verantwoording kan uitdagend zijn maar ook ontzettend motiverend, en helpt je om op het goede pad te blijven met je herstel.

Herstelondersteuning: Halfway houses bieden ook praktische ondersteuning voor het dagelijks leven. Dit kan hulp zijn bij het vinden van werk, het vinden van huisvesting of toegang krijgen tot gezondheidszorg. Deze hulpbronnen kunnen van onschatbare waarde zijn, vooral als je opnieuw begint na een periode van verslaving of als je nieuw bent in herstel.

Halfway houses kunnen een uitstekende omgeving bieden voor mensen in herstel, met een gestructureerde, ondersteunende en verantwoordelijke omgeving die je kan helpen nuchter te blijven en je leven weer op te bouwen. Als je overweegt om in een halfway house te verblijven, zorg er dan voor dat je je opties zorgvuldig onderzoekt en een instelling kiest die aansluit bij je behoeften en doelen.

Onthoud dat herstel een reis is en het is belangrijk om het stap voor stap te nemen. Bij Liberty Home is ons doel om je de juiste ondersteuning en hulpbronnen te bieden om verslaving, geestelijke problemen en andere gerelateerde aandoeningen te overwinnen, zodat je een vervullend, nuchter leven kunt opbouwen.