Bekijk deze website in: Engels

Wat is een Psychische Stoornis? geestelijke gezondheid

Wat is een geestelijke gezondheidsstoornissen?

Geestelijke Gezondheidskliniek voor Behandeling van Psychologische Problemen

De ideeën, gevoelens, acties en algehele welzijn van een individu kunnen allemaal worden beïnvloed door een verscheidenheid aan problemen die bekend staan als geestelijke gezondheidsstoornissen, vaak aangeduid als psychiatrische stoornissen of geestesziekten. Deze aandoeningen, die in ernst kunnen variëren van mild tot ernstig, worden veroorzaakt door een mix van erfelijke, omgevings- en levensstijlfactoren.

Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen vele verschillende vormen aannemen en van invloed zijn op de stemming, cognitie, gedrag en sociale interacties van een persoon, onder andere aspecten van hun leven. Angststoornissen, depressie, bipolaire stoornis, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen, eetstoornissen en stoornissen in het gebruik van middelen zijn enkele veelvoorkomende soorten geestelijke gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat geestelijke gezondheidsproblemen kunnen worden behandeld en dat degenen die eraan lijden, met de juiste ondersteuning en zorg, gelukkige en betekenisvolle levens kunnen leiden. Het is ook belangrijk om professionele hulp te zoeken als u of iemand die u kent symptomen van een geestelijke gezondheidsstoornis ervaart.

Hoe de symptomen van een geestelijke gezondheidsstoornis te herkennen

Een geestelijke gezondheidsprobleem kan invloed hebben op iemands vermogen om te functioneren in het dagelijks leven, vooral op het werk, op school en in relaties.

Het kan een uitdaging zijn om de symptomen van een geestelijke gezondheidsstoornis te identificeren omdat ze sterk kunnen verschillen, afhankelijk van de persoon en de stoornis. Hieronder staan echter enkele veelvoorkomende tekenen van een geestelijke gezondheidsprobleem:

Stemmingswisselingen:

Deze emoties kunnen onder andere depressie, hopeloosheid, ongeduld, vijandigheid of angst omvatten

Veranderingen in gedrag:

Dit kan onder andere minder sociaal zijn, minder interesse hebben in eerder leuke activiteiten, moeite hebben met concentreren of veranderingen in slaap- of eetgewoonten omvatten.

Fysieke tekenen en symptomen:

Sommige geestelijke gezondheidsproblemen kunnen leiden tot fysieke tekenen en symptomen zoals hoofdpijn, uitputting, spierspanning of maagproblemen

Suïcidale of zelfbeschadigende gedachten:

Dit kan gedachten omvatten om zichzelf te verwonden of het leven te beëindigen.

Middelenmisbruik:

Sommige mensen gebruiken alcohol of drugs als een copingmechanisme voor de symptomen van hun geestelijke gezondheid.

Waandenkbeelden of hallucinaties:

Schizofrenie is een geestelijke gezondheidsstoornis die kan leiden tot waandenkbeelden of hallucinaties.

**Het is belangrijk om te onthouden dat het vertonen van een van deze symptomen niet per se betekent dat iemand lijdt aan een geestelijke gezondheidsprobleem. Het is echter belangrijk om hulp te zoeken bij een geestelijke gezondheidsexpert als u last heeft van aanhoudende symptomen die uw dagelijks leven verstoren. Zij kunnen een nauwkeurige diagnose stellen en een behandelplan ontwerpen dat specifiek is afgestemd op uw behoeften.**

MEER TE WETEN KOMEN OVER:

HIER IS HOE WE HELPEN

We zullen eerlijk zijn: herstellen van een verslaving is niet simpel. Ons veelzijdige programma verzekert je echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens jou herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Vertrouwen is wat ons team en onze community bij elkaar houdt. We zijn er met alle aandacht op gericht om je te helpen een realistische re-integratie in jou oorspronkelijke woonomgeving te bieden. We hebben hiervoor wel jou nodig om de eerste stap te zetten. Met alleen praten over het probleem redden we het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we jouw op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

geestelijke gezondheidsstoornissen