Bekijk deze website in: Engels

BENZODIAZEPINE VERSLAVING

BENZODIAZEPINE VERSLAVING

PROFESSIONELE HULP BIJ BENZODIAZEPINE VERSLAVING

Bevrijd jezelf van de greep van benzodiazepine verslaving

Benzodiazepines werden voornamelijk voorgeschreven vanwege hun kalmerende effecten, maar kunnen mogelijks leiden tot verslaving, wat bijgevolg de gezondheid en het welzijn kan schaden. De overgang van verantwoord gebruik naar verslaving is vaak subtiel. Daarom is het van vitaal belang om de waarschuwingssignalen te herkennen en zo te ontsnappen aan het risico op benzodiazepine verslaving.

Aangezien benzodiazepines behoren tot de categorie van voorgeschreven sedativa met een kalmerend effect, is dit het favoriete middel voor misbruik bij mensen die ernstige stress en depressie ervaren en daarom willen ontsnappen aan de realiteit van hun problemen. Dit leidt echter tot ernstige gevolgen, die hun bestaande problemen niet alleen versterken, maar ook verergeren.

Van Voorschrift Tot Benzodiazepine Verslaving

Benzodiazepineverslaving ontstaat vaak vanuit de nood aan een behandeling van angst- en slaapstoornissen. Echter, het voorgeschreven gebruik kan veranderen in een vernietigende verslaving wanneer men deze medicijnen langer blijft gebruiken dan voorgeschreven.

Tekenen Van Het Ontstaan Van Benzodiazepine Afhankelijkheid

Naarmate de afhankelijkheid van benzodiazepines toeneemt, worden de tekenen zichtbaarder. Verhoogde tolerantie, een intens verlangen om het medicijn vaker te gebruiken dan de voorgeschreven dosis en een verhoogde angst om zonder het medicijn te zitten zijn tekenen van afhankelijkheid.

Het Herkennen Van Gedragsmatige En Fysieke Tekenen Van Benzodiazepine Afhankelijkheid

Wanneer benzodiazepines verkeerd gebruikt worden, verandert de chemie van de hersenen, wat leidt tot verslaving. De hersenen worden gewend aan het kalmerende effect van het medicijn, waardoor de cyclus van verslaving in stand wordt gehouden.

Het herkennen van benzodiazepine afhankelijkheid houdt in dat men zich bewust is van gedragsveranderingen zoals:

  • Toegenomen geheimzinnigheid
  • Het najagen van dokters voor recepten
  • Het verhogen van de dosis zonder medisch advies
  • Fysieke tekenen kunnen onder andere slaperigheid, onduidelijke spraak en onhandigheid omvatten

HIER IS HOE WE HELPEN

We zullen eerlijk zijn: herstellen van een verslaving is niet simpel. Ons veelzijdige programma verzekert je echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens jou herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Vertrouwen is wat ons team en onze community bij elkaar houdt. We zijn er met alle aandacht op gericht om je te helpen een realistische re-integratie in jou oorspronkelijke woonomgeving te bieden. We hebben hiervoor wel jou nodig om de eerste stap te zetten. Met alleen praten over het probleem redden we het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we jouw op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

BENZODIAZEPINE VERSLAVING