Bekijk deze website in: Engels

Alcoholverslaving

Alcoholverslaving

ONZE HOLISTISCHE AANPAK OM ALCOHOLVERSLAVING TE OVERWINNEN

De Neerwaartse Spiraal van Alcoholverslaving

Alcoholverslaving kan zich manifesteren als een coping mechanisme voor individuen die te maken hebben met stress, depressie en levensproblemen. Hoewel het aanvankelijk de schijn van comfort kan wekken, leidt alcoholafhankelijkheid vaak tot een gevaarlijke cyclus waarin steeds grotere hoeveelheden nodig zijn om hetzelfde effect te bereiken. Deze neerwaartse spiraal kan leiden tot negatieve gevolgen zoals het verlies van werk, financiële mogelijkheden, familie en vrienden… Hierdoor kunnen individuen geïsoleerd achterblijven. Overmatig gebruik van grote hoeveelheden alcohol leidt bovendien ook tot ernstige gezondheidsproblemen en kan de werking van iemands hersenen evenals die van de organen beïnvloeden. Mensen met een alcoholverslaving merken vaak dat het hun geheugen drastisch wordt beïnvloedt.

De Impact op Relaties en Functionaliteit

Afhankelijkheid van alcohol leidt vaak tot een achteruitgang in persoonlijke en professionele relaties. Individuen kunnen zichzelf alleen vinden en niet in staat zijn hun dagelijkse verantwoordelijkheden uit te voeren. De negatieve impact van de verslaving op werk, familie en sociaal leven neemt toe naarmate het zijn greep verstevigt.

HIER IS HOE WE HELPEN

We zullen eerlijk zijn: herstellen van een verslaving is niet simpel. Ons veelzijdige programma verzekert je echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens jou herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Vertrouwen is wat ons team en onze community bij elkaar houdt. We zijn er met alle aandacht op gericht om je te helpen een realistische re-integratie in jou oorspronkelijke woonomgeving te bieden. We hebben hiervoor wel jou nodig om de eerste stap te zetten. Met alleen praten over het probleem redden we het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we jouw op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

Alcoholverslaving