Bekijk deze website in: Engels

Veelgestelde Vragen

VEELGESTELDE VRAGEN

Verslavingsherstelkliniek en Revalidatiecentrum

Bij Liberty Home beantwoorden we graag vragen over onze Verslavingsherstelkliniek. Hieronder vindt u een lijst met de meest gestelde vragen door onze gasten en leden. We hebben deze vragen samengesteld om u te helpen bij eventuele vragen die u heeft?

Sober Living is wanneer je je verslaving in het verleden hebt gelaten en een bewuste poging hebt gedaan om nuchter te blijven na het volgen van een primaire verslavingsbehandeling met als basis AA, NA of een ander twaalfstappenprogramma.
Bewust proberen nuchter te blijven is erg belangrijk en kan in het begin moeilijk zijn. Als je het gevoel hebt dat je in de verleiding komt of dat je misschien nog niet de juiste levensvaardigheden hebt om in je eentje nuchter te zijn, kan een tweedelijnszorgprogramma iets voor jou zijn. Bent je geïnteresseerd in deze tweede stap, bekijk dan hier ons programma.

Reïntegratiezorg is gebaseerd op een tweedelijns zorgprogramma dat je zal helpen om als nuchtere persoon zelfstandig te leren omgaan met de buitenwereld. Dit doe je door je de nodige positieve coping-mechanismen aan te leren in een rustige en veilige omgeving, zoals een tussenwoning met gelijkgestemden.
Ga voor meer informatie over ons re-integratiezorgprogramma naar onze Liberty Program-pagina hier.

Re-integratiezorg verwijst naar het programma waar wij aan de cliënten vaardigheden leren om een ​​nuchter leven te leiden. Bij Liberty Home richten we ons erop dat de cliënten gezond en productief zijn voor zichzelf en de samenleving. We geven tools en kansen om een ​​vrijwilligersbaan, een hobby of een roeping te ontwikkelen met behoud van nuchtere leefgewoonten.
Sober Living verwijst naar het behouden van nuchtere gewoonten. Clean en nuchter leven is elke dag een keuze maken om vooruit te blijven streven en weg te blijven van de beslissingen die je terug zouden kunnen brengen naar een vorig leven.

Een Halfway House of Tussenwoning, vaak omschreven als een Sober House of Safehouse, is een faciliteit om een tweedelijns-verslavingszorgzorgprogramma te bieden na de primaire revalidatie, vaak in een rustige en leuke groepsomgeving met privéruimtes voor studeren en werk. Liberty Home is zo’n tussenwoning gevestigd in Kaapstad, Zuid-Afrika en biedt een prachtig vooruitzicht en geweldige activiteiten met professionele adviseurs en assistenten om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken terwijl je leert en herstelt.
Wil je meer weten over ons tweedelijns zorgprogramma, kijk dan hier.

Een tweedelijns verslavingszorginstelling is een Sober House waar onze professionele begeleiders en assistenten je helpen herstellen en de nodige vaardigheden aanleren om nuchter te blijven als je er alleen voor staat. Dit gebeurt door het volgen van een beproeft tweedelijns verslavingszorgprogramma.
Wil je meer weten over ons tweedelijns verslavingszorgprogramma, kijk dan hier.

Een Transitie huis of vaak ook wel een Sober Living of Halfway Huis genoemd, is een centrum waar we gasten een beproeft tweedelijns verslavingszorgprogramma laten volgen, vaak in een rustige en leuke groepsomgeving met privéruimtes voor privéconsulten, werk en ontspanning .
Liberty Home is zo’n tussenwoning gevestigd in Kaapstad, Zuid-Afrika en biedt een prachtig vooruitzicht en geweldige activiteiten met professionele adviseurs en assistenten om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken terwijl je leert en herstelt.
Wil je meer weten over ons tweedelijns zorgprogramma, kijk dan hier.

Liberty Home is geen primaire verslavingsbehandelingscentrum maar een tweedelijnzorghuis dat mensen helpt die net een primair verslavingsbehandeling hebben afgerond, maar nog niet het gevoel hebben dat ze klaar zijn om de wereld in te gaan.
Ben je net klaar met een behandeling en ben je nog niet klaar om alleen uit in de wereld te stappen, bekijk dan ons re-integratieprogramma of neem contact op. We zijn hier om te helpen.

Je krijgt volledige bewegingsvrijheid. Onderdeel van ons re-integratieprogramma is jouw vrijheid te geven en je de verantwoordelijkheid te geven om in je directe omgeving actie te ondernemen. Bij de meeste re-integratiezorgprogramma’s wordt je echter lukraak op drugs getest om ervoor te zorgen dat je niet terugvalt terwijl je in de buitenwereld bent. Dit is bij ons ook zo.
Ben je net klaar met een behandeling en ben je nog niet klaar om alleen uit in de wereld te stappen, bekijk dan ons re-integratieprogramma of neem contact op. We zijn hier om te helpen.

Je moet nuchter zijn, een primair verslavingszorgprogramma gevolgd hebben en een drugstest hebben geslaagd om bij een Sober huis toegelaten te worden.
Ga voor meer informatie naar ons re-integratieprogramma of neem contact op. We zijn hier om te helpen.

Een re-integratieprogramma kan een maand tot een jaar duren, als je eenmaal het gevoel hebt dat je de nodige vaardigheden hebt verworven om alleen op beide benen te staan, ben je van harte welkom om het programma te verlaten.
Neem voor meer informatie contact met ons op door ons te bellen, een bericht of e-mail te sturen, onze informatie vindt je hier.

U bent van harte welkom om hobbyspullen, kledingstukken, accessoires etc. mee te nemen.
Artikelen zoals wapens, messen, naalden, drugs, alcohol en andere artikelen die in Zuid-Afrika wettelijk verboden zijn, zijn strikt verboden. We raden je aan te kijken wat je mag meenemen voor de reis naar Zuid-Afrika.
Neem voor meer informatie contact met ons op door ons te bellen, een bericht of een e-mail te sturen, onze contact informatie vindt je hier.

Je kunt naar een Sober huis als je onlangs een terugval hebt gehad, op voorwaarde dat je in het verleden een primaire verslavingsbehandeling hebt gevolgd en een medisch begeleide afgifte hebt gedaan voorafgaand aan de opname in ons re-integratieprogramma.
Neem voor meer informatie contact met ons op door ons te bellen, een bericht of een e-mail te sturen, onze contact informatie vindt je hier.

Zolang je nuchter en clean bent, een primair revalidatieprogramma hebt gevolgd en niet recentelijk bent teruggevallen, is er geen tijdschema voor wanneer je kunt worden opgenomen.
Als je onlangs een terugval hebt gehad, moet je een medisch begeleide detox voltooien voordat je kunt worden toegelaten tot ons re-integratiezorgprogramma.


Ga voor meer informatie naar onze Liberty programmapagina of neem contact met ons op.