Bekijk deze website in: Engels

SOBERE LEVENSWIJZE / HALFWAY HUISEN – KAAPSTAD

Sobere levensstijlhuizen zijn een kans voor mensen om in een ondersteunende omgeving te leven nadat ze een programma in een drug of alcohol rehab centrum in Zuid-Afrika hebben afgerond. Veel mensen begrijpen de functie van een sober levensstijlhuis niet en ze worden soms negatief bekeken. Ze bieden een unieke kans voor alcoholisten en drugsverslaafden om in herstel te leven binnen een zorgzame gemeenschap van leeftijdsgenoten terwijl ze nog steeds volle verantwoordelijkheid nemen voor hun dagelijks leven en niet gebonden zijn aan een dagelijks programma. De prachtige plaatsen, de beste in Kaapstad, bieden een unieke kans voor alcoholisten, drugsverslaafden en mensen die lijden aan een procesverslaving, dubbele diagnoseproblemen of een eetstoornis om in herstel te leven en onderdeel te zijn van een zorgzame gemeenschap van leeftijdsgenoten terwijl ze nog steeds volle verantwoordelijkheid nemen voor hun leven, in staat zijn om te werken, werk te zoeken of vrijwilligerswerk te doen als ze dat willen en zonder de beperkingen van een dagelijks programma zoals in een rehab-omgeving.

De uitgestrekte Kaapstadse herstelgemeenschap is een van de beste ter wereld en we willen onze eigen herstelervaring met iedereen delen. De ondersteunde sober levensstijlomgeving in een halfway house biedt het perfecte niveau van ondersteuning en tegelijkertijd vrijheid, omdat het een moeilijke tijd is om uit rehab te komen en de herstellende verslaafde zich moet beschermen tegen terugval door de juiste dingen te doen en met de juiste mensen om te gaan. Dit is de sleutel tot vroege herstel.

Sobere levensstijlhuizen zijn een manier om het proces van residentiële rehab te verlengen door over te gaan van een gestructureerde lockdown primaire zorg rehab naar wat essentieel een huis is, met sober mensen die net uit rehab komen. Hoe langer verslaafden en alcoholisten in formele of semi-formele herstel kunnen blijven, hoe beter hun kansen op een volledig en betekenisvol herstel.