Bekijk deze website in: Engels

Over Ons

Herstelkliniek Gevestigd in België

Voor nuchter leven en geestelijke gezondheidsstoornissen in België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zuid-Afrika.

Onze sobere leefomgeving in Kortrijk, België, heeft veel te bieden. Een uitstekend klimaat, prachtige parken en een serene omgeving omringd door pittoreske landschappen. Het is als een frisse lucht voor degenen die daar naar verlangen. Liberty Home is gelegen in een prachtige, rustige omgeving die je in staat stelt om te ontsnappen aan het lawaai van het dagelijkse leven.

Ondersteund door een team van ervaren professionals op elk moment, heeft herstellen in deze veilige omgeving bewezen de meest succesvolle manier te zijn om mentale gezondheidsproblemen en verslaving te overwinnen – we hebben het zelf uit de eerste hand ervaren. Een rustige, veilige en anonieme toevluchtsoord vermindert aanzienlijk de triggers van het dagelijkse leven, al elimineert het ze niet volledig.

Ons doel is zo eenvoudig als het complex is: je voorbereiden op een schoon en sereen leven met duurzame resultaten op lange termijn. Het erkennen en voorbijgaan aan ontkenning is de eerste stap, gevolgd door een re-integratieplan dat je kansen op een volledig herstel maximaliseert.

Gevestigd in Kortrijk, België.

Kortrijk, we zijn gevestigd in een chique én veilige wijk van Kortrijk, op slechts enkele minuten lopen van het centrale park. Liberty Home vormt de brug tussen de instelling en het terugkeren naar huis; het is ’s avonds gesloten van 22:00 – 7:00 voor de veiligheid van onze bewoners.

Alle voorzieningen zijn gemakkelijk bereikbaar. We hebben ziekenhuizen, artsen, winkelcentra, parken en sportscholen. Als je op zoek bent naar hulp, dan is Liberty Kortrijk de plek om te beginnen!

ONZE WAARDEN

Liberty Home is anders dan andere secundaire re-integratie verslavingszorg & herstel klinieken. We gaan verder dan de klinische benadering en bieden een veilige en gevoelsmatige gezinsomgeving in een prachtige Manor in Lakeside – een chique en rustige buurt in Kaapstad, Zuid-Afrika. Je wordt te allen tijde ondersteund door een team van ervaren professionals.

Ons doel is even simpel als complex: je voorbereiden op een clean en kalm leven met duurzaam resultaat op de lange termijn. Het tackelen van ontkenning is de eerste stap, gevolgd door een re-integratieplan dat jou kansen op volledig herstel maximaliseert.

ONS HUIS

Als je drugs misbruikt, voel je je geïsoleerd van de samenleving, onbegrepen en eenzaam. Ons veilige huis, met een sterke familiale sfeer, gaat dit gevoel tegen. Het geeft je kracht en stimuleert je om verantwoordelijkheid te nemen in het dagelijks leven. Het leert je samen met anderen te leven en de privacy van je huisgenoten te respecteren. Van vergaderingen/meetings en recreatieve uitstapjes tot de meest eenvoudige taken zoals koken en klusjes doen, alles gebeurt in groepsverband, dat is het mooie van Secundaire Re-integratieverslavingszorg.

Wij vertrouwen niet op het traditionele stelsel van herstelmethoden. Bij Liberty geloven wij in onderwijzen van het probleem, gevoelsmatig begeleiden en leren door het goede voorbeeld te geven. We proberen je te laten zien dat clean worden en drugsvrij leven niet alleen haalbaar is; het kan ook veel plezier zijn!

INDIVIDUELE THERAPIE

Jarenlange samenwerking met een ervaren, hecht en toegewijd professioneel team heeft geleid tot een krachtig therapeutisch programma. Onze eerstelijnszorg en een langdurig programma van Tweedelijns Reïntegratiezorg staan ​​daarbij centraal.

Jij bent degene die in het middelpunt staat van je herstel. Jij bepaalt wat je het meest nodig hebt en wat jou het beste helpt. Wij geloven niet in een magisch recept om van een verslaving af te komen. Je bent niet onderworpen aan je herstelprogramma; je staat bij ons aan het roer. Onze professionals stemmen hun aanpak af op jou specifieke behoeften.

Zoals we al eerder zeiden, je staat er bij ons nooit alleen voor. Uw familie en dierbaren zullen altijd op de hoogte zijn en volgen het proces op de voet.

RE-INTEGRATIE

Een verslaving overwinnen is meer dan alleen een einde maken aan je middelenmisbruik. De buitenwereld zit vol verleidingen. Wij vinden dat succes in herstel is gebaseerd op een fundamentele verandering in levensstijl en gedrag. Liberty Home creëert een veilige omgeving; we houden het echter zo dicht mogelijk bij de realiteit, om het risico op terugval te minimaliseren wanneer je terugkeert naar je oude woonomgeving.

EIGEN ERVARING​

Elke professional die je bij Liberty Home tegenkomt, heeft een geschiedenis van verslaving. Ze begrijpen de ernst en intensiteit van je problemen omdat ze dit eerstehands hebben meegemaakt. Dit stelt hen in staat een geheel nieuw perspectief te bieden op herstel en de inspanningen die daarvoor nodig zijn.