Bekijk deze website in: Engels

Om te herstellen van een stofgebruiksstoornis

Om te herstellen van een stofgebruiksstoornis stofgebruiksstoornis
Om te herstellen van een stofgebruiksstoornis 2

Om te herstellen van een stofgebruiksstoornis is meer nodig dan alleen stoppen met het gebruik van stoffen. Verslaving is een gedragsziekte. De symptomen van deze ziekte zijn gedrag, progressief en helaas dodelijk. Herstellen in isolatie is niet mogelijk. Uit de ontkenningsfase komen is de eerste fase naar een pad van herstel. Dit proces wordt het beste gedaan in een revalidatiecentrum. Zo’n revalidatiecentrum wordt primaire zorg genoemd en Zuid-Afrika is er rijk aan. Het werk dat in een revalidatiecentrum als dit wordt gedaan is: ‘uit de ontkenningsfase komen’, ‘de oorzaak van het gebruik van deze stoffen vaststellen’, ‘verbinden met jezelf’ en nog veel meer.

In een revalidatiecentrum (primaire zorg) richten ze zich op het kwijtraken van hun demon, vaak noemen we dat hun ‘drug van keuze’. Sommige stoffen vereisen een ontgiftingsprocedure die medische zorg nodig heeft om te slagen. Zoals aan het begin van dit artikel vermeld, is meer nodig dan alleen naar een revalidatiecentrum in Kaapstad gaan om een ​​duurzaam leven in herstel te leiden, omdat verslaving een gedragsziekte is en men hun kernopvattingen, gewoonten, etc. moet veranderen om te herstellen. Dit werk wordt meestal gedaan in een secundaire zorg revalidatiecentrum.

Om toegelaten te worden tot secundaire zorg, moet men schoon zijn van alle stoffen en een programma voor primaire zorg hebben voltooid. In een secundaire faciliteit ligt de focus op gedragsmatig werk, DBT, CBT en trauma-werk. Een secundaire faciliteit kan worden vergeleken met een ‘herintegratiefase’ waar de verslaafde nu weer moet integreren in de maatschappij terwijl hij een sober leven leidt. Het werk dat in secundaire zorg wordt gedaan, is vaak het moeilijkste werk en vraagt ​​veel wilskracht van de verslaafden. Secundaire zorgfaciliteiten beschikken over de juiste personeel om hen te begeleiden tijdens dit proces. Personeel zoals ‘verslavingsspecialisten’, ‘beroepstherapeuten’, ‘herstelassistenten’ en ‘levenscoaches’ zijn primordiaal in deze tweede fase.

Kaapstad is ook voorzien van een aantal secundaire zorgfaciliteiten die uitstekend werk leveren om de verslaafde een sober leven te laten leiden. Voor meer informatie over secundaire zorg en onze herintegratieprogramma’s, bezoek www.libertyhome.co.za. Liberty Home is een secundaire zorgfaciliteit gevestigd in Kaapstad, Zuid-Afrika.