Bekijk deze website in: Engels

Nuchter wonen: Mijn weg naar herstel

Zeven jaar geleden had ik een verstopte en bloedneus van de cocaïne die ik zojuist had gesnoven, en mijn lever deed zoveel pijn van de sterke drank die ik aan het drinken was. Dit was de laatste keer dat ik “ziek” meldde op het werk, de laatste keer dat ik bedroog, loog en stal van mijn vrienden en familie. Ik herinner me dat ik mijn hart in mijn keel voelde bonken van de drugs en tegen mezelf zei: “Het kan me niet schelen”.

Op dat moment wist ik dat ik hulp nodig had en dat ik het niet alleen kon doen. Dus ik zocht hulp en mijn leven viel al snel op zijn plaats. Vandaag ben ik dankbaar dat ik deel uitmaak van Liberty Home, een sober living thuis dat mensen zoals ik helpt hun leven om te draaien en hun potentieel te benutten.

Mijn donkerste dagen

De dagen voor mijn nuchterheid waren enkele van de donkerste in mijn leven. Ik was zwaar verslaafd aan cocaïne en alcohol en voelde dat ik de controle verloor. Ik herinner me levendig hoe mijn verslaving mijn leven had overgenomen. Ik loog voortdurend, bedroog en stal van de mensen die het dichtst bij mijn hart stonden.

Op de derde dag van mijn laatste binge raakte ik echter op de bodem. Ik hoorde vogels buiten tjilpen terwijl ik daar zat, geïsoleerd van de buitenwereld. Toen ik om me heen keek, zag ik iemand anders in de kamer met mij, die op het punt stond in slaap te vallen.

Ik was zo bang om helemaal alleen te zijn dat ik hem met kracht overhaalde om meer cocaïne met me te doen. Op dat moment wilde ik mijn realiteit niet onder ogen zien. Ik wilde niet terug naar de nuchterheid. Ik wilde in dat bedrieglijke moment van euforie blijven en nog even nuchter vermijden.

Diep van binnen wist ik dat nuchter zijn betekende dat ik mijn realiteit onder ogen moest zien. Het betekende het onder ogen zien van al mijn mislukte romantische relaties, mijn verbroken relatie met mijn familie, de mislukkende carrière waar ik zo hard voor had gewerkt, en het ergste van alles, het betekende het kijken naar mijn waardeloze zelf in de spiegel.

De Weg naar Herstel

Op die noodlottige dag, zeven jaar geleden, wist ik dat ik hulp nodig had. Maar nog belangrijker was dat ik wist dat ik het niet alleen kon.

Daarom heb ik toen om hulp gevraagd. Het was een van de meest bepalende beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn reis naar herstel niet makkelijk geweest, maar met hulp van steungroepen en sober living homes, ben ik in staat geweest om mijn verslaving te overwinnen.

Nuchterheid heeft me alles gegeven wat drugs en alcohol me beloofden. Ik heb een vervullende carrière, een liefhebbende familie en een prachtig kind. Zeven jaar geleden, als je me had verteld dat ik zou zijn waar ik nu ben, zou ik gewoon nog een drankje nemen en hysterisch gelachen hebben. Maar vandaag ben ik het levende bewijs dat herstel mogelijk is.

Anderen Helpen Door Sober Living

Vandaag de dag ben ik dankbaar deel uit te maken van Liberty Home. Wij zijn een sober living huis dat mensen zoals ik helpt in hun herstelreis.

Om hulp vragen was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, maar het was ook de meest lonende. Door simpelweg te zeggen: “Ik heb hulp nodig. Ik kan dit niet alleen”, viel mijn leven op zijn plaats, en nu heb ik mijn passie gevonden.

Werken in een secondary care centre heeft me de mogelijkheid gegeven om andere mensen te helpen hun potentieel te ontsluiten en te herstellen van verslaving. Ik heb uit de eerste hand ervaren hoe krachtig herstel kan zijn en welke impact het kan hebben op iemands leven.

Zeven jaar geleden raakte ik aan de grond. Maar vandaag ben ik vrij van de ketenen van verslaving. Nuchterheid heeft me een leven gegeven dat mijn wildste dromen overtreft. Ik ben dankbaar voor elke dag dat ik nuchter wakker word.

Als jij of iemand die je kent worstelt met verslaving, weet dan dat herstel mogelijk is. Zoek hulp en overweeg de beschikbare hulpmiddelen, zoals halfweghuizen, ook bekend als sober living homes. Samen kunnen we verslaving overwinnen en een leven vol hoop en vreugde leiden.