Bekijk deze website in: Engels

Liberty Home – Golftoernooi om geld op te halen voor behoeftigen

12202 – NEWS OUTREACH
PEOPLE’S POST | MITCHELL’S PLAIN, Tuesday, 15 November 2022

Author – AVRIL FILLIES
Avril [email protected]

De Shumeez Scott Foundation in Lentegeur en Liberty Home Marina da Gama organiseren op zaterdag 18 december een golftoernooi op de Clovelly Golfbaan om geld op te halen voor beide organisaties. Liberty Home Addiction Care is een instelling voor secundaire zorg die zich specialiseert in het opnieuw integreren van mensen die lijden aan verslaving.

“We werken al zes en een half jaar. We weten dat er een groot gat is tussen primaire zorg en ‘normaal’ leven. Bij Liberty richten we ons op het geven van onze bewoners de hulpmiddelen om het leven op zijn voorwaarden aan te kunnen. Succes en falen in herstel zijn onvermijdelijk”, zegt Vincent Conlon, directeur.

“Onze missie voor onze bewoners is dat ze leren om gezond om te gaan met deze uitdagingen in plaats van terug te vallen op hun drug van keuze of ongezonde copingmechanismen”, zegt hij.

“We hebben de geldinzamelingsactie verplaatst naar 18 december omdat we overweldigd waren door de steun en het op een dag moesten verplaatsen die meer mensen kon accommoderen”, zegt hij.

Shumeez Scott, de oprichter van de Shumeez Scott Foundation, zegt dat ze graag samenwerkt met andere gemeenschapsorganisaties. “Wij zullen samen met Liberty Home het golftoernooi organiseren. Het is een vierballenwedstrijd over acht holes en het kost R2 400 per vierballen”, zegt Scott. Conlon zegt dat ze nog zes holes en 6 x 4 ballen over hebben en op zoek zijn naar sponsors. “Om een hole te sponsoren kost R2 500 en houd er rekening mee dat we dit goede doelsevent organiseren voor een onderpriviligieerde stichting, de Shumeez Scott Foundation, die jonge volwassenen met speciale behoeften helpt. Doe mee op de dag en als u het event wilt sponsoren, kunt u direct contact met mij opnemen”, zegt Conlon. Scott zegt dat de laatste eindejaarsfunctie van de stichting een voedselactie is in Cloetesville, Stellenbosch. “We hopen minstens 2 000 mensen te voeden voor Kerstmis. We hopen nog steeds de jonge volwassenen van de stichting mee te nemen op de laatste excursie, wat ik zeker weet dat de meesten van hen nooit eerder in hun leven hebben gezien of gedaan en dat is een bezoek aan Aquila Game Reserve bij Worcester. Maar om dit te doen, hebben we geld nodig en hopelijk zal een sponsor zich aandienen”, zegt ze. “We werken graag samen met andere gemeenschapsorganisaties omdat we voor het doorbreken van het stigma in de samenleving staan en als we samenwerken, kunnen we veel meer bereiken”, zegt ze. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Conlon op 062 021 0972. LIBERTY HOME Vincent Conlon, directeur van Liberty Home in Marina da Gama.