Bekijk deze website in: Engels

EETSTOORNISSEN

Eetstoornissen

Herstel van eetstoornissen ondersteunen

Eetstoornissen

Eetstoornissen, een brede term, beschrijven een uitgebreid scala aan geestelijke gezondheidsaandoeningen die verband houden met complexe relaties tussen lichaamsbeeld, zelfwaardering en voedsel. Liberty Home Primary Care Facility, gelegen in België, komt naar voren als een toevluchtsoord voor degenen die verstrikt raken in de complicaties van eetstoornissen, en biedt deskundige interventie en holistische therapie met medeleven en niet-oordelende zorg.

Trauma, angst, depressie, obsessieve-compulsieve stoornis en andere geestelijke gezondheidsproblemen kunnen de kans op een eetstoornis vergroten.

De Obsessieve Patronen van Diëten en Uithongerin

Frequent diëten is een risicofactor voor een eetstoornis, vooral met een gewicht dat constant op en neer gaat bij het starten en stoppen van nieuwe diëten.

Op basis van leeftijd hebben tienermeisjes en jonge vrouwen het hoogste risico op het ontwikkelen van eetstoornissen. Individuen die eerder gewichtszorgen en een preoccupatie met gewicht hebben getoond, een geschiedenis van diëten hebben en een negatief lichaamsbeeld vertonen, tonen allemaal risicofactoren voor het ontwikkelen van eetstoornissen.

Negatief lichaamsbeeld is prominent aanwezig in eetstoornissen omdat veel mensen met eetstoornissen veel waarde hechten aan hun lichaamsvorm en gewicht bij het bepalen van hun eigenwaarde. Deze “overwaardering van vorm en gewicht” is een symptoom van sommige, maar niet alle, eetstoornissen.

Eetstoornissen: Een Ingewikkelde Relatie met Voedsel

Eetstoornissen gaan verder dan alleen voeding en ontwikkelen zich tot een uitdagende relatie met voedsel. Voedsel wordt een middel voor controle, een instrument voor zelfstraf, of een veranderde bron van identiteit. Triggers gerelateerd aan eten beginnen met cycli van schaamte en schuldgevoel, wat leidt tot een voortdurende strijd met lichaamsbeeld en mentale gezondheid. Een haat-liefdeverhouding met voedsel ontstaat.

HIER IS HOE WE HELPEN

We zullen eerlijk zijn: herstellen van een verslaving is niet simpel. Ons veelzijdige programma verzekert je echter van optimale begeleiding en ondersteuning tijdens jou herstel. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende vormen van psychologische behandeling, namelijk Dialectische Gedragstherapie (DBT) en Cognitieve Gedragstherapie (CGT).

Vertrouwen is wat ons team en onze community bij elkaar houdt. We zijn er met alle aandacht op gericht om je te helpen een realistische re-integratie in jou oorspronkelijke woonomgeving te bieden. We hebben hiervoor wel jou nodig om de eerste stap te zetten. Met alleen praten over het probleem redden we het niet. Re-integratie vereist inzet, inspanning en hard werken. Als je er klaar voor bent, beloven we jouw op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

EETSTOORNIS